Suriye'de Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti.
İsrail hükümeti, işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki yerleşimci sayısını artırma planını onayladı.
Buna göre, İsrail hükümeti işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki İsrail yerleşimlerini genişletme planını onayladı ve "savaş ve Suriye'ye bakan yeni cephe" ışığında ve Golan'daki İsrail nüfusunu iki katına çıkarma arzusuyla hareket ettiğini bildirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Golan'ı güçlendirmek İsrail Devleti'ni güçlendirmektir ve bu şu anda özellikle önemlidir. Ona tutunmaya ve yerleşmeye devam edeceğiz" dedi.
İsrail'in Suriye’ye saldırıları ve işgali
Suriye'de 27 Kasım'da şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık'ta 61 yılık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı, İsrail ordusunun Suriye’ye saldırıları arttı.
Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti.
Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam'ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu.
İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.
tv5.com.tr
CHP, İmralı'ya gidecek heyete üye vermeyecek! CHP'li Murat Emir, partisinin gerekçelerini açıkladı25 izlenme
Göç İdaresi'nden dikkat çeken açıklama: Son 5 ayda kaç sığınmacı sınır dışı edildi?90 izlenme
Erdoğan, Yeniden Refah Partisi ile ilgili sorusunu beğenmediği A Haber muhabirini fırçaladı! ‘Rüya kendine gel’35 izlenme
İstanbul’un gizli kayyumu Erdoğan!1923 izlenme
'Atatürkçülük, AKP içinde de yükselen değer'75 izlenme
Akşener’den ‘Dindar anayasa’ isteyen İsmail Kahraman’a tepki: Ailesinin yarısı FETÖ’den kaçak38 izlenme
Diyanet’in gözü doymuyor! Sattığı Kuran'ın fiyatı tartışma yarattı!44 izlenme
Son anket açıklandı: AKP ve MHP'nin oy oranında büyük düşüş!549 izlenme
TİP'ten bomba 'tam kapanma' videosu! 'Turizm Bakanı'ndan kaçırılmayacak fırsat!'
Sedat Peker'den, Mehmet Ağar ile ilgili yeni paylaşım! "Kaçak petrol dosyasını açacağım"
Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay'dan 'tarikatlar' uyarısı! "Okullarda cirit atıyorlar"
Sayısal Loto’da müthiş tesadüf! 3.5 trilyonda bir ihtimal, hayaldi gerçek oldu!