Cumhuriyet'ten Hazar Dost imzalı habere göre Irak ve Suriye’de binlerce insanın ölümünden sorumlu Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) sözde ikinci halifesi Emir Muhammed Abdurrahman elMevli elSelbi'nin 2008 yılındaki sorgularının tamamı açık kaynaklarda paylaşıldı.
Sorgularında, o dönem Irak’taki cihatçı hareketleri anlatan elSelbi, ailesi hakkında da detaylı bilgiler verdi.
elSelbi, abisinin 2006'dan bu yana Türkiye'de olduğunu belirtirken Irak Türkmen Cephesi (ITC) adına çalıştığını söyledi. 2006 yılı öncesinde ise abi Adil Selbi, 2005 yılında Irak’ın Türkmen bölgesi Telafer’de ITC temsilcisiydi.
Ebu Bekir Bağdadi’nin ölümün ardından örgüt tarafından sözde halife olarak atanan elSelbi’nin abisinin Türkiye’de olduğu iddiaları ilk olarak İngiltere merkezli The Guardian tarafından ortaya atılmış, Irak Türkmen Cephesi ise iddialar karşısında sessiz kalmıştı.
MHP’Lİ OLCAY KILAVUZ’LA GÖRÜŞMÜŞ
Adil Selbi, Irak Türkmen Cephesi’nin temsilciliğini yaptığı sırada kardeşi elSelbi, IŞİD’in üst düzey yöneticileri arasındaydı. Adil Selbi ise bu sırada Irak’a yardım kampanyaları düzenliyor, siyasilerle görüşmeler gerçekleştiriyordu.
Açık kaynaklarda, Adil Selbi’nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili Olcay Kılavuz, Keçiören Belediyesi Başkanı AKP’li Turgut Altınoluk’la görüştüğüne dair fotoğraflar da mevcut. Olcay Kılavuz’un kendi Twitter hesabından da görüşmeye dair fotoğrafları paylaştığı görülüyor:

GAZİ ÜNİVERSİTESİ PLAKET VERDİ
MHP'li bir siyasetçi ile görüşmesinin yanı sıra abi Selbi’ye bir devlet üniversitesi tarafından plaket de takdim edilmiş. Türkmeneli Yardım Vakfı adına, Aralık 2016’da Gazi Üniversitesi’nin düzenlediği yardım kampanyası nedeniyle plaket de verildi.

Yardım kampanyasının detayları için ulaştığımız dönemin Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turhan Çetin, “Biz çocuklara yardım etmek istedik. Vakıf da aracı oldu. Biz o kişinin kim olduğunu bilmiyorduk” açıklamasında bulundu.
VAKIF BAŞKANI ŞAHSIN KİMLİĞİNİ DOĞRULADI
Türkmeneli Yardımlaşma Vakfı Başkanı Turhan Ketene, iddialara dair "Vakfımızdaki kayıtlara göre herhangi bir görevi yoktu. Önceki dönemde yaşananlar hakkında fikrim yok. Irak ve Suriye'deki savaşın ardından bölgeye birçok Türkmen geldi. Aralarında faaliyet yürütmüş olabilir" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Ketene, Adil Selbi'nin, IŞİD'in sözde eski halifesi elSelbi'nin kardeşi olduğunu da doğruladı.
İBB'den istifa etmeyen AKP'li bürokratların son 'icraat'ı240 izlenme
Market açılışında ucuz ürün kavgası! Tekme tokat birbirlerine girdiler39 izlenme
Sivas’ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem anı kamerada!64 izlenme
3 maddelik mutabakatın 6 maddelik sonucu: Zirveden ‘zafer’ değil hezimet çıktı!151 izlenme
Elon Musk, Twitter'ı satın alır almaz CEO Parag Agrawal dahil 4 kritik ismi işten çıkardı51 izlenme
Milyonlar açlık sınırının altında yaşarken şaşırtan Türkiye iddiası33 izlenme
Dilan Polat'ın kaç yıl ceza alacağını eski avukatı açıkladı76 izlenme
Valilik toplantısı AKP’ye özel mi? CHP’li vekiller dışarıda bırakıldı27 izlenme
Farklı partiye oy veren hemşireye hakaret iddiası! Doktor ve eşi açığa alındı
Bakanlık kapısına tabela astığı tesisten şimdi ‘çıkın’ diyor!
Depremzedelerin İnsan Hakları Anıtı önündeki "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti! "Taşkınlık yapmayacaksın. Bizi engelleme, polisi engelleme"
Beş milyonu görmezden geldiler!