İsrail'in Esad'ın devrilmesinin ardından Suriye'nin askeri varlığına yönelik saldırıları devam ediyor.
Amed TV'nin El Arabiya'ya dayandırdığı haberinde İsrail, Türkiye sınırına 3,5 km mesafedeki Suriye Ordusu’na ait Kamışlı Hava Üssü’nü bombalaması dikkat çekti.
Öte yandan Türkmen Kardeşlik Derneği Koordinatörü İbrahim Bozan'ın paylaşımına göre saldırıyı Türk SİHA'ları gerçekleştirdi. Ancak Türkiye'nin YPG hedeflerini vurmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
PKK/YPG CEPHANELİĞİ İMHA EDİLDİ
Patlamaların PKK/YPG terör örgütüne ait olduğu belirlenen cephanelikte meydana geldiği öğrenildi.
Patlamaların etkisiyle çevredeki bazı binaların hasar gördüğü, ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanma olup olmadığına dair kesin bir bilgiye ulaşılamadığı belirtildi.
"İLELEBET ALDIK"
İsrail, 1974 yılında imzalanan Çatışmasızlık Anlaşmasını yok sayarak Golan Tepeleri'nin tamamını ve Hebron Dağı'nı işgal etti. Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeyi geçen İsrail güçleri1974'ten sonra ilk kez Suriye topraklarına girdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Golan Tepelerini ilelebet İsrail'e kattık" dedi.
DERA VE KUNEYTRA HEDEFTE
İsrail ayrıca dün geceden beri Suriye'nin güneyinde bulunan Dera ve Kuneytra bölgelerine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi. Aktarılan bilgilere göre İsrail Ordusu Kuneytra'da 4-5 kilometre kadar da içeri girdi.
İSRAİL, LAZKİYE LİMANI’NA SALDIRDI
İsrail 9 Aralık akşamı ise Lazkiye Limanı'nda demirli bulunan Suriye Donanmasını imha etmek amacıyla büyük bir hava saldırısı gerçekleştirdi. İsrail Lazkiye'nin ardından Şam'ın Adra kentinde bulunan silah depolarını da hedef aldı.



İSRAİL HERMON DAĞI'NI NEDEN İŞGAL ETTİ
İsrail ordusunda savaş pilotu olan Naftali Hazony, İsrail’in, Suriye’nin en yüksek dağı Hermon'u işgal etmekle hangi stratejik avantajları elde ettiğini anlattı.
Suriye'nin başkenti Şam, artık İsrail'in top mermilerinin sadece 40 km uzağında. Hazony İsrail'in bu dağı almasının nedenlerini şöyle ifade etti:
Onlarca yıl boyunca İsrail'in kuzey savunmaları Suriye'nin Hermon Dağı tarafından gölgede bırakıldı. Artık öyle değil. Bölgedeki en önemli doğal kale artık İsrail'in elinde. İsrail bunu sessizce yaptı, Suriye'nin terk edilmiş mevzilerine girdi ve onları savaşmadan ele geçirdi.
Geçmişte İsrail'in radarları, Meron Dağı'ndaki konumlarından Hermon Dağı'nın ve Lübnan'ın bazı kısımlarının ötesini göremedikleri için önemli bir kör noktadan muzdaripti. İran'ın alçaktan uçan insansız hava araçları bu zayıflıktan yararlanarak İsrail'e defalarca sızdı.
Geçmişte İsrail'in radarları, Meron Dağı'ndaki konumlarından Hermon Dağı'nın ve Lübnan'ın bazı kısımlarının ötesini göremedikleri için önemli bir kör noktadan muzdaripti. İran'ın alçaktan uçan insansız hava araçları bu zayıflıktan yararlanarak İsrail'e defalarca sızdı.
Dağlar ayrıca İsrail'in özel kuvvetleri ve casusları için mükemmel bir örtü sağlıyor; artık Suriye'ye daha özgürce girebiliyorlar ve karanlıkta görevlerini yerine getirebiliyorlar.
Güneş doğarken, Hermon Dağı, Güney Lübnan'daki Hizbullah kalesinin üzerine bir gölge düşürüyor ve Bekaa Vadisi'ndeki kuzey kalesine giden ana yola hakim oluyor. Hizbullah'ın Hermon'un kuzeyindeki kaçakçılık rotalarından birkaçı kesildi.
İster IŞİD, HTŞ, ister İran veya Hizbullah olsun, İsrail'e doğru ilerleyen düşman bir güç artık İsrail'in insansız hava araçlarının, karadan karaya füzelerinin ve lazer güdümlü bombalarının insafına bırakılacak. Kuzey İsrail sakinleri, İsrail'in bu zirveyi kontrol ettiğini bilerek daha rahat uyuyabilirler.
Odatv.com
AKP'nin Eylül karnesi belli oldu: Yüzde 10'lara kadar düştü
Çiftçinin borcu 16 yılda 190,5 kat arttı!
Mahvettiler! Atatürk Havalimanı’na inen uçaklar için büyük risk oluşacak!
Adıyaman’da 6 yıl önce yapımına başlanan deprem evlerinin bitmediği ortaya çıktı! ‘Şimdi de 1 yılda bitireceğiz’ diyorlar
3. Köprünün vatandaşa günlük maliyeti 1 Milyon 800 Bin TL!
Muharrem İnce'den İş Bankası tepkisi: Bu kafa, bankadaki paranıza da çökebilir
Sahte diploma skandalı TRT'ye kadar uzandı. Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan tutuklandı
4 ülke gezerek Avrupa'dan gelen ve 8 evi olan gurbetçi, vatandaşlara akıl verdi: "Almanya buradan beter değilse dinim, gâvur dini olsun. Bırakın bu ayakları"
Benzin ve motorin için Hazine'den kritik karar
Güllü'nün son doğum gününe ait görüntüler: "Evlatlarımın üniversite kapılarını görmeyi nasip eyle"
Kim Türk parasını bu kadar değersizleştirdi? Bir zamanlar Türkiye'nin köyü gibi olan ülkelerin parası bile TL'den değerli
Ayhan Bora Kaplan davasında kritik gelişme
Bimeks’in iflasına karar verildi
‘Atatürk’ün heykellerini yıkarlar’ demişti: AKP’li başkan Özlü'nün şirket ‘saltanatı!’