İsrail ve Filistin arasında başlayan savaşın vahşet görüntülerinden bir tanesi de müzik festivalinden geldi. İsrail’in güneyinde düzenlenen müzik festivaline gelenler savaşın ortasında kalırken, park ettikleri araç ve festival alanı bomba yağmuruna tutuldu.
Festival alanında en az 260 kişinin cansız bedeninin bulunduğu açıklandı.
Hamas güçlerinin festivale düzenlediği baskının görüntüleri sosyal medyada gündem olurken, saldırıdan kaçmayı başaran İsrailli kadın BBC'ye konuştu.

İsrail'in güneyinde Gazze Şeridi yakınlarında düzenlenen müzik festivaline katılan yüzlerce gencin arasında olan Gili Yoskovich, silahlı kişiler etrafında dolaşırken bir ağacın altında nasıl saklandığını anlattı:
"Her yerde silahlı kişiler vardı. Arabaların yanında durup ateş etmeye başlıyorlardır o an fark ettim ki öldürülmek çok kolaydı. Teröristler dört ya da beş yerden geliyordu. O yüzden arabama binmeye karar verdim ve biraz ilerledim. Bazıları bana ateş etti, arabayı bırakıp koşmaya başladı. Çok sayıda pomelo ağacının olduğu bir yer gördüm ve oraya gittim.
"3 SAAT BOYUNCA ORADA YATTIM"
Bir ağacın yanına yattım, onlar ağaç ağaç dolaşıp ateş ediyorlardı. Etrafta insanların öldüğünü gördüm ama ben sessizce, hiç ağlamadan durmak zorundaydım. Bazı anlarda bana çok yaklaştıklarını hissettim, bacaklarım titriyordu ama gözlerim kapalı biçimde sessizce nefes almaya çalıştım. Ordunun geleceğinden emindim ama kimse yoktu, 3 saat boyunca orada yattım. Daha sonra beş ya da altı askerin olduğunu fark ettim, yanlarına gittim.
"İLK ÇIKAN BENDİM"
Sahadan ilk çıkan bendim. Diğerlerinin çıkması iki ya da üç saat daha sürdü, yol boyunca birçok insanın öldürüldüğünü gördüm."
Yeniçağ
Menzil'de ortalık yine karıştı! Saki Erol'dan kardeşlerine 'hırsızlık' suçlaması
Soruşturma dosyası yeniden açıldı! Gülistan Doku'nun telefonundan atılan son mesaj ortaya çıktı
AKP’li belediye hafızlık yarışmasına 1,5 milyon TL harcamış!
'Maydonoz Döner' zincirine FETÖ operasyonu: Yüzlerce gözaltı
Asgari ücret komisyonu toplantı, açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak
Günün üçüncü kararı: AYM, TRT’yi ‘arpalığa’ çeviren kararları da iptal etti
Emine Bulut’un gözü yaşlı annesi isyan etti: Yazıklar olsun!
İstanbul'da her 15 kişinden 3'ü sığınmacı, çoğu Suriyeli!
Diyanet'in Kur'an kursunda öğrencileri tekme tokat dövdü!
Özgür Özel: "Ekrem İmamoğlu’na oy veren AK Partili başkanlara soruşturma açıldı"
Cumhur İttifakı ile ilgili çok konuşulacak iddia! "Bahçeli, AKP'den desteğini geri çekebilir!"
Ekonomideki kötü gidişata pazarcı böyle isyan etti!
Muharrem İnce'nin sahte kasetini AKP trolünün yayınladığı ortaya çıktı! Ali Yeşildağ'ı taklit eden hesabı da o kullanıyormuş
Kredi kartından nakit avans çekim faizine zam: Yüzde 5’e yükseldi