İstanbul'da bir saat içerisinde 8 deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden, AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, saat 12.19'daki 3,9 büyüklüğündeki depremin ardından 7 sarsıntı daha yaşandı.
Sarsıntıların en küçüğü İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi açıklarında 3,4, en büyüğü ise yine Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde oldu.
Saat 12.19'daki 3,9 büyüklüğündeki depremden sonraki sarsıntılar ise sırasıyla saat 12.49'da 6,2, saat 12.51'de 5,9 ile 4,4, saat 13.01'de 4,8, 13.02'de ise 4,5 ile 4,9, 13.07'de ise 3,4 büyüklüğünde meydana geldi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin” uyarısı yapılarak şunlar kaydedildi:
“Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin.”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır" şeklinde paylaşım yaptı.
Sözcü
Emekliye yazın bir hafta ücretsiz tatil müjdesi: KYK tatili de torpille27 izlenme
AKP’li vekil pazardaki fiyatı görünce 'Ya bu nedir' dedi8 izlenme
Gelir adaletsizliğinde Türkiye, dünyada 3'üncü sırada139 izlenme
Muharrem İnce: Bu karar Türkiye Cumhuriyeti’ni bağlar192 izlenme
'2023 hedeflerini çöpe attığını ilan etti'52 izlenme
AKP'nin 'Ensar ayarlı' istismar yasası... İstismarın yaşandığı yurdu yazana ceza!178 izlenme
Çok fena düştü: Erdoğan'a peş peşe anket şoku!35 izlenme
‘1 kuruş’ borca haciz olayında il müdürü görevden alındı25 izlenme