Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki parfüm dolum ve paketleme atölyesinde geçtiğimiz cumartesi günü çıkan yangın patlamaya neden olmuştu. Faciada 2'si çocuk 6 işçi yanarak hayatını kaybetti.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmada iş yeri sahibi dahil 11 kişi gözaltında tutuluyor.
Çalışma koşulları nedeniyle birkaç kez CİMER'e şikayet edilmesine rağmen yetkililerin yeterli önlemi almadığı iş yerinde çıkan yangından kıl payı kurtulan 3 çocuk annesi 49 yaşındaki Ayten Aras, dehşet anlarını anlattı.
Kapıya yakın masada, çalıştığı için yangından kurtulmayı başaran Aras, işletmede bazı işçilerin günlük 600700 lira aldığından bahsetti.
Evrensel'den İzel Gözde Meydan'a konuşan Aras, "Hafta içi genellikle on kişi oluyorduk. Cumartesi gelmek istemeyenler de vardı. Normalde 1015 kişi çalışıyorduk, toplamda 20 kişiydik. İş yoğun olunca eski çalışanları yeniden çağırıyorlardı. Sabah sekizden akşam sekize kadar çalışıyorduk; yani on iki saat. Yoğun olduğunda 510 kişi dışarıdan geliyordu. Bazen Suriyeli ve Afgan işçiler de çalışıyordu" dedi.

4 yıldır çalıştığını ve günlük 800 lira aldığını belirten Aras, ücretlerin yetersiz olduğunu ve iş güvenliği önlemlerinin olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

Patlamanın olduğu güne ilişkin ise Aras, "Cumartesi sabah 8’de işe gittim. İçeride 12 kişiydik. Şengül, Hanımi, Cansu, Nisa ve ben aynı masada paketleme yapıyorduk. Kızlar bana ürün açıp veriyordu, ben de kolonya kutularını paketliyordum. Saat 9 olmadan Tuncay bize ürün hazırlıyordu, kimyasal karıştırıyordu. Tankı doldurup transpaletle makinelerin yanına getirdi ve patlama oldu" dedi.
Yangından kurtulan ve durumu ağır olan Tuncay Arslan’ın iş yerindeki görevinin kimyasal karışımları hazırlamak olduğunu söyleyen Aras, yaşananları şöyle aktardı:
TÜİK’e zam davaları yolda35 izlenme
Oğul Ağar'ın başarı hikayesi!276 izlenme
Anayasa Mahkemesi’nden 6-7’lik ‘Gezi’ kararı75 izlenme
Eşinin işten çıkarılmasına protesto: Çaydanlığını ve tüpünü alıp oturma eylemi başlattı33 izlenme
Cumhuriyet tarihinin en büyük kara deliği!115 izlenme
Halk açlık sınırı altındayken AKP’li isimlerin ‘huzur’ hakkı yüzde 50 zamlandı!51 izlenme
Karapara aklayıcılarının önünü bakın nasıl açmışlar! Başbakan ile aynı toplantıdalar95 izlenme
Özgür Özel'den, İsmet İnönü’nün kabri başında çok net mesaj! 'Paşam, hiç merak etme, namussuzlardan çok daha cesur olarak bu memleketi kurtaracağız!'23 izlenme
23 Nisan'da skandal müsamere! Çocuklara 'Enerci' şarkısı eşliğinde Dilan Polat'ın gözaltına alınma anı oynatıldı!
Muharrem İnce’den CHP yönetimine çağrı
Uyuşturucu görüntüleri AKP'yi karıştırdı, kriz derinleşiyor! İl başkanından sonra yönetimi de istifa etti
İBB’de 1717 araçlık saltanat!