İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında bugün iki yeni operasyon daha düzenlendi.
Başsavcılık, CHP'li Avcılar Belediyesi'nde beş, Beşiktaş Belediyesi'nde iki kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
Bazı çalışanların sabah saatlerinde evlerinden alındığı öğrenildi.
Operasyonun Avcılar ayağında gözaltına alınanlar arasında Kültür ve Sanat Şefi Hüseyin İnan ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Murat İpşir'in de olduğu bildirildi.
Bu noktada her iki belediyenin de 31 Mart 2024'te seçilen başkanlarının tutuklu bulunduğunu hatırlatmakta yarar var.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında şunlara yer verildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/236201 soruşturma sayılı dosyasında Aziz İhsan Aktaş suç örgütünün Avcılar ve Beşiktaş Belediyelerinde aldığı ihale süreçlerinde görev alan, belediye personeli 7 şüphelinin adreslerinde arama, el koyma işlemi yapılarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir."
Nefes
Erzincan altın madeniyle ilgili soruşturma kapsamında şirketin Türkiye yöneticisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.25 izlenme
Tehdit ve tacizden serbest kaldı, 'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı!169 izlenme
Forbes: Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki kiralardan bahsettiği röportajı Erdoğan'ı kızdırdı37 izlenme
‘Her şey çok güzel olacak’ dediği için Pamela’nın konseri iptal edilmiş!73 izlenme
Emeklilere ayar veren vekil AKP'ye geçmeden önce farklı düşünüyormuş! 7 önerge ve teklife imza atmış17 izlenme
Gözaltına alınırken ölen Yusuf Topal’ın cebinden çıkan belge yürek burktu921 izlenme
İmamoğlu'ndan siyasi yasak talebine ilk tepki: "Masabaşı oyunlarıyla ayakta kalacağını sanıyor"24 izlenme
Bakanlıktan vatandaşa 31 bin liralık Ramazan menüsü önerisi36 izlenme