Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nda bulunan işletmelerin kiralarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, garanti ücret ve kira ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.
2 YIL BOYUNCA İPTAL
Bakan Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren esnafın 2020 kiralarının iptali, 2 yıl boyunca oluşacak kiraların da yüzde 50 düşürülmesine yönelik düzenlemeyi anımsattı.
SÖZ KONUSU UYGULAMA UZATILABİLİR
İstanbul Havaalanı için ayrı bir düzenleme hazırlığı yürüttüklerini belirten Karaismailoğlu, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletin garanti ödemelerini yapmayacağını, karşılığında kira da almayacağını söyledi. Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etti.
YOLCU SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ
2020’de İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 55, TAV Havalimanları’nın işlettiği 5 havalimanının yolcu sayısı yüzde 70 oranında geriledi. Malezya Airports’un işletmesini üslendiği Sabiha Gökçen’in yolcu sayısı ise yüzde 52 oranında azaldı.
IGA’nın, 2019’da 25 yıllığına işletmeye başladığı İstanbul Havalimanı için kamuya yıllık 1.33 milyar dolar ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor. Buna karşın şirketin yıllık yolcu sayısı için kamu garantisi bulunuyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/istanbulhavalimaninin2milyarlikgarantiodemelerideertelendih65341.html
CHP'den Özlem Çerçioğlu'na Kuşadası yanıtı38 izlenme
AKP'li belediyenin çiçek faturası ilçeyi karıştırdı! Rakamı duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!114 izlenme
Metin Akpınar: Hoşgörü demokratlık değildir86 izlenme
Interpol’un kırmızı bültenle aradığı İsveç çete lideri Bodrum’da yakalandı51 izlenme
Katliam haberlerine yenisi eklendi! AKP’li belediyenin köpekleri toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi41 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan bomba iddia! "Ersoy'dan daha ağır ithamlar olan tanıdık bir isim var"26 izlenme
FETÖ davasında 'hakimlik sınavı' itirafı: 'Sorular bize verilmişti'23 izlenme
İzmir’deki depremin ardından atılan iğrenç mesaja tepki yağdı!121 izlenme
“Mevcut Cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olabilir mi?” sorusuna YSK'dan şok cevap! ‘Görevlerim arasında yok’
Araç sahiplerine kötü haber: Otogaz LPG'ye zam geldi! 10 lirayı aştı!
Hollanda Ankara Büyükelçisi’ni geri çekti! Türkiye ile Hollanda arasında ne olmuştu?
"Atatürk’e saldıran dünün Fetullahçılarıyla karşı karşıya oturmayın"