Alınan bilgiye göre, yerel seçimlerde sandık sayımlarında ve veri girişlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, suç duyurularının bir kısmını AK Parti ve MHP, bir kısmını da sandık sayımlarında suç şüphesi olacak durumlar bulunduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları yaptı.
SANDIKLARDA ÇALIŞANLARIN KİMLİK BİLGİLERİ İSTENDİ
Bu suç duyuruları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu iddiaları araştırmak amacıyla 32 ayrı soruşturma açtı. Soruşturmalar kapsamında savcılık, ilgili ilçe seçim kurullarından usulsüzlük yapıldığı ileri sürülen sandıklarla ilgili oy sayım tutanakları ve çalışan görevlilerin kimlik bilgilerini istedi.
100’ÜN ÜZERİNDE İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI
Bilgilerin ulaşmasının ardından savcılık, bu ilçelerde görev yapan sandık kurulu başkanı ve üyeleri ile sandık sayım sonuçlarının veri girişini yapan görevlilerden oluşan 100’ün üzerinde kişiyi “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırdı. İfadeye çağrılanlar arasında Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan’ın da olduğu öğrenildi.
“Görevi kötüye kullanma” ve “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un” ilgili maddelerince başlatılan soruşturma kapsamında, bu şüphelilerden 10’unun ifadesine başvuruldu. Savcılığın ifade alma işlemi sırasında şüphelilere “daha önce bir seçimde görev alıp almadığı”, “seçim günü görev dağılımının nasıl gerçekleştirildiği”, “sandık sayımının nasıl yapıldığı”, “tutanaklara attıkları imzaların kendilerine ait olup olmadığı” şeklinde sorular yönelttiği öğrenildi.
SANDIK BAŞKANI VE ÜYESİ OLMA ŞARTLARI ARAŞTIRILACAK
Öte yandan, Maltepe İlçe Seçim Kurulunca ilçede görevlendirilen sandık başkanı ve üyeleriyle ilgili bir gazete haberine ilişkin de resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, bu kişilerin sandık başkanı ve üyesi olma şartları taşıyıp taşımadığının araştırıldığı belirtildi.
(AADHA)
Aydın'dan Anıtkabir'e Pedal Bastılar118 izlenme
AKP, işten atıp gözaltına aldığı Erdoğan Canpolat'ı gizlice parti üyesi yapmış!105 izlenme
AKP dağılıyor! Kritik isimler istifa edecek135 izlenme
Ekrem İmamoğlu ‘iddianame hazırlanıyor’ iddiasına ve Bahçeli'ye yanıt verdi: "Bizim gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum."42 izlenme
'Atatürk' filmi Mustafa'ya Avrupa'da engelleme! Filmin yapımcısı açıkladı: "Ermeni lobisinin saldırısı..."47 izlenme
Sigorta şirketleri hâkimleri ağırlıyor!261 izlenme
İşçinin zam teklifini ‘korkutularak’ kabul ettiği öne sürüldü27 izlenme
TÜİK Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! Beklentinin üzerinde çıktı25 izlenme
Muhittin Böcek: "Sağlığımla ilgili geri dönüşü olmayan ihtimalin kurbanı olmak istemiyorum"
Adıyaman'da eyleme katıldığı için gözaltına alınan 10 tütün üreticisi tutuklandı!
Vatandaşın kaygısı ekonomi: "Seçimden önce 'Gaz bulduk, petrol bulduk' seçimden sonra zam... Asıl zamları yerel seçimden sonra bekliyorum"
7 bin TL üzeri alışverişler için dikkat çeken banka ve kredi kartı hazırlığı