Cumhuriyet yazarı Barış Doster, İstanbul seçimleri hakkındaki değerlendirmesinde Cumhur İttifakı'nın yüzde 45'lik oyun altında kaldığını hatırlatarak, "Bir galibiyet bekleniyordu ama 800’ü aşkın bir oy farkı, yüzde 9’luk bir dilim kimsenin aklından geçmemişti. Bu şunu ortaya koydu. Birincisi İmamoğlu’nun insanları kucaklayan dili etkili oldu. İkincisi AKP müttefiki MHP ile beraber yüzde 45’in altında şuanda. İlk kez İstanbul’da 4 milyonun altında oy aldı" ifadelerini kullandı.
Doster, bebek katili Öcalan'ın mektubunun iktidar kanadından değerlendirilmesinin ters teptiğini söyleyerek, "İstanbul özelindeki bu seçimin muhakkak Türkiye geneline yansımaları olacaktır. Elbette parlamentodaki bütün siyasi partiler bu gelişmeden gerekli dersi çıkaracaklardır. Bu önemli başarı bütün siyasal partilerde bir özeleştiriye, bir yeniden hesap etmeye yol açacaktır" dedi.
İşte Doster'in o açıklamaları:
"Toplumumuz ne yazık ki bu süreçte maalesef çok fazla kutuplaştı. Yani kutuplaştıran, düşmanlaştıran, ötekileştiren dil hayli egemendi. Belki 31 Mart’tan sonra bu bir parça kırıldı. Biraz geriye çekildi. İktidar blokunun taktik ihtiyaçlarından dolayı. Ama Ordu Valisi üzerinden yaşanan polemikte olduğu gibi, Pontus ithamlarında olduğu gibi bu tamamen de sıfırlanmamıştı. Yani 31 Mart’tan 23 Haziran’a kadar 81 ilimizde 82 milyon vatandaşımız 83 gündür aralıksız İstanbul seçimlerine odaklanmıştı. Bu da bu işi bir yerel seçim olmaktan çıkardı ve İstanbullu seçimi olmaktan çıktı, Türkiye’nin seçimine dönüştürdü. Bu durum AKP’nin beka söyleminden kaynaklanıyor. Bir galibiyet bekleniyordu ama 800’ü aşkın bir oy farkı, yüzde 9’luk bir dilim kimsenin aklından geçmemişti. Bu şunu ortaya koydu. Birincisi İmamoğlu’nun insanları kucaklayan dili etkili oldu. İkincisi AKP müttefiki MHP ile beraber yüzde 45’in altında şuanda. İlk kez İstanbul’da 4 milyonun altında oy aldı. İstanbul özelindeki bu seçimin muhakkak Türkiye geneline yansımaları olacaktır. Elbette parlamentodaki bütün siyasi partiler bu gelişmeden gerekli dersi çıkaracaklardır. Bu önemli başarı bütün siyasal partilerde bir özeleştiriye, bir yeniden hesap etmeye yol açacaktır."
"AKP, şuanda kadar izlediği siyasetin artık sürdürülebilir olmadığı, uzun yıllar iş yaptığı halde uzun dönem tabanı tahkim ettiği halde bundan sonra eskisi gibi getirisinin olmadığını anladı. İktidar her şeyi bu seçime odaklamıştı. Hatta son 34 günde mektuplar üzerinden gelen açıklamalar, oy yönlendirmeleri, polemikler de başlamıştı. Bunun da işe yaramadığı ters ters teptiği görüldü."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/istanbulsecimiturkiyegenelineyansiyacak239494h.htm
Muharrem İnce Soma'dan seslendi 'O tekme atandan hesap sormazsam namerdim !'743 izlenme
İdlib'den şehit haberi111 izlenme
Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadı hastaneye kaldırıldı85 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan yeni 'Ayvatoğlu' açıklaması: Bize oy verenlerden helallik istiyorum95 izlenme
Trump'a sıkılan kurşun böyle görüntülendi34 izlenme
8 bin örgüt üyesi serbest kalacak30 izlenme
'AKP'yi ittifak da kurtaramayacak'694 izlenme
Erdoğan cemaate vergi kıyağı yaptı! Tevfik Göksu’nun ağabeyinin vakfına izinsiz yardım toplama hakkı verdi34 izlenme