İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2025 yılı Ekim ayı tüketici fiyat endeksi verilerini açıkladı.
İstanbul'da tüketici fiyatları ekimde aylık yüzde 3,31, yıllık yüzde 40,84 oranında arttı. Eylülde İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 3,19, yıllık 40,75 olarak açıklanmıştı.
Böylece İstanbul enflasyonunda ekimde aylık bazda son 6 ayın, yıllık bazda ise son 3 ayın zirvesi görüldü.
TÜİK, enflasyon verilerini 3 Kasım Pazartesi günü açıklayacak.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ekimde Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,69 artacağını tahmin ediyor.

2025 Ekim ayında İstanbul Tüketici Fiyat İndeksinde; bir önceki aya göre Giyim ve Ayakkabı harcamaları
grubunda yüzde 17,26, Haberleşme harcamaları grubunda yüzde 5,42, Gıda ve Alkolsüz İçecekler harcama grubunda yüzde 4,05, Lokanta ve Oteller harcama grubunda yüzde 3,97, Alkollü İçecekler ve Tütün harcama grubunda yüzde 2,38, Çeşitli Mal ve Hizmetler harcama grubunda yüzde 2,33, Konut harcamaları grubunda yüzde 2,21, Ev Eşyası harcamaları grubunda yüzde 2,02, Eğlence ve Kültür harcamaları grubunda yüzde 1,39, Ulaştırma harcamaları grubunda yüzde 0,61 artış izlendi. Eğitim harcamaları ve Sağlık Harcamaları gruplarında ise fiyat değişimi izlenmedi.
İstanbul’da 2025 Ekim ayı fiyat indeksinin belirlenmesinde; kış sezon ürünlerinin devreye girmesi ile Giyim ve Ayakkabı harcamaları grubunda yer alan bazı ürünlerde izlenen yukarı yönlü fiyat değişimleri,
Haberleşme harcamaları grubunda yer alan bazı ürün ve hizmetlerdeki yukarı yönlü fiyat değişimleri, Gıda Harcamaları grubunda yer alan bazı ürünlerde kış mevsimsel etkisi ile Lokanta ve Oteller harcama grubunda yer alan ürünlerde piyasa koşullarına bağlı olarak izlenen fiyat değişimleri etkili oldu.
Merkez Bankası (TCMB), enflasyondaki hızlanma nedeniyle faiz indirimlerinde frene basmıştı.
Temmuzda 300 baz puan, Eylülde 250 baz puan faiz indirimine giden TCMB, ekim ayında sadece 100 baz puanlık indirime imza atmıştı. Enflasyondaki hızlanma, TCMB'nin faiz kararlarını da etkileyecek.
NEFES
Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) yangın alanında mahsur kalan orman işçisine müdahale etti!42 izlenme
‘İstanbul’da kaplan Londra’da kedicik’100 izlenme
Erdoğan'a bir saray daha!250 izlenme
Türk hemşireden koronavirüs uyarısı! 25 kişilik özel ekibin içinde...157 izlenme
Ali Yerlikaya, Suriyelilere ilişkin veri sızıntısında Süleyman Soylu dönemini mi işaret etti?20 izlenme
Türk Tabipleri Birliği’nden Koca’ya çağrı: ”Ölüyoruz, iş birliğine açık olun”81 izlenme
Tarım küçüldü çimento yiyeceğiz12 izlenme
Dolar ve Euro'da yeni rekorlar!38 izlenme
Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a ‘SMS’ tepkisi: "Yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar"
TRT'nin İmamoğlu haberi davalık oldu! İBB'den yalanlama geldi
2024 yılında da devlet emlakçı gibi çalışacak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında kamu davası açılması talep edildi!