AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde öğretmenlik mülakatının kaldırılacağını açıklasa da bu söz seçimlerden sonra rafa kalktı.
Öğretmenler KPSS, sınavının ardından bir de mülakata girdiler. Mülakat sonuçlarının ardından sıralamaya giren pek çok öğretmen kontenjan dışına çıktığını gördü.
Mülakatla kontenjan dışına çıkartılan öğretmenler Milli eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yaptı. Mağdur öğretmenlerin eylemine polis müdahale etti. Polis müdahalesiyle birlikte 2 öğretmen yerde sürüklenerek gözaltına alındı.
GÖZALTILAR KABUL EDİLEMEZ
Öğretmenlerin gözaltına alınmasından sonra Eğitim Sen bir açıklama yayınladı.
Eğitim - Sen'den yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
"Mülakatlardaki keyfi uygulamalar nedeniyle mağdur olan ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan öğretmen adayları, eylemlerini sürdürüyor. Öğretmenlerin gün boyu süren eylemine polis müdahale etti, 2 öğretmen gözaltına alındı. Mağduriyetlerinin giderilmesi ve atamalarının yapılması için eylem yapan öğretmenlerin gözaltına alınması kabul edilemez. Gözaltına alınan öğretmenler bir an önce serbest bırakılmalı, mülakatlardan kaynaklanan mağduriyetleri giderilmeli ve bir önce öğrencilerine kavuşmaları için atamaları yapılmalıdır!"
Tele1
Sarıyer’de veliler okulun tahliye edilmesi kararına tepki gösterdi!
Orman Genel Müdürlüğü Moldova ve Azerbaycan Delegasyonlarını memnuniyetle karşıladı
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine jet yanıt! "Erdoğan terörist yakalama işini de bize havale etmiş, İBB'ye güveni için kendisine teşekkürler"
İttifakta neler oluyor? Akşener'in sözleri CHP'de başörtüsü konusundaki konuşmaları sonrası kafa karıştırdı.
'İnsanlar iş beğenmiyor' lafına müthiş cevap! 'Dört katlı bir gemideyiz. En üstte saraylılar, ikinci katta yandaşlar, üçüncü katta Afganlar, mülteciler. En altta Türkler!'
Ayhan Bora Kaplan, oğlunun sünnetine 40 milyon liralık Ferrari ile gitmiş: MTV'si 50 bin lira!
İmamoğlu'nun neden siyasete girdiğini büyük amcası anlattı: "Niye dedelerimiz bu vatan için toprağa düştü genç yaşta?"
İstanbul Ataşehir’de kurulu yeni nesil cihaz Düzce'deki depremi tesadüfen kaydetti
Bedava hamsi koronavirüsü unutturdu!
Gazetelere işçiler adına ilan vermişti: Akbelen'i talan eden YK Enerji, işçilerin maaşlarını ödemedi; direniş başladı