"Allah'ıma dua ediyorum düşmanım dahi kurtulsun buradan" diyen İsviçreli gurbetçi Türk ekonomisinin geldiği hale sokak röportajında isyan etti.
Bir sokak röportajında konuşan ve İsviçre’de yaşadığını söyleyen gurbetçinin sözleri sosyal medyada gündem oldu.
İsviçreli gurbetçi, Türk ekonomisinin geldiği noktaya dikkat çekerek "Allah'ıma dua ediyorum düşmanım dahi gitsin kurtulsun buradan. Yok bitmiş böyle bir pahalılık yok." dedi.
"ALLAH'IMA DUA EDİYORUM DÜŞMANIM DAHİ GİTSİN KURTULSUN BURADAN"
İsviçreli gurbetçinin ifadeleri şöyle:
"Adım Berkant İsviçre'den geliyorum. Benim maaşım 5500 frank sizinki 8000 TL benimkinden %50 daha fazla bir rakam. (Elinde tuttuğu market broşürünü gösteriyor) Ben bunu burası için getirdim. Bakın tavuk 7 rakam. Sizin maaşınız da %50 benden daha fazla olduğu için sizde 10 TL olması lazım tavuk 10 TL'yse burası uygun bir ülke yani.
Telefon fiyatına bakıyorum 4 gün çalışarak en son model telefonu alabiliyorsun. Şuraya bakıyorum 40 Bin TL telefon. Aynı telefon Türk parasıyla bizde 20 Bin TL. Nerden başlayayım bilmiyorum. Başın ağrıyor işe gitmiyorsun 3 gün 8 saatten fazla çalışmak yasak. İnsan işten çıktıktan sonra 12 saat boyunca onu işe çağıramazsın. Haftada 2 gün izin kullanacaksın yılda 6 hafta yıllık izin var nerde var mahvoluyorsunuz.
"YOK BİTMİŞ BÖYLE BİR PAHALILIK YOK"
Allah'ıma dua ediyorum düşmanım dahi gitsin kurtulsun buradan. Yok bitmiş böyle bir pahalılık yok. Peugeot 3008 10 Bin Frank bunu bir de TL'ye çevirseniz 220 Bin TL yapıyor ama ben TL'ye çevirmiyorum. 5500 maaş bir buçuk aylık maaşla alıyorum ben. Niye burada olmuyor? Hani TOGG yerli araba fiyatı niye Avrupa fiyatı. Yerli arabaysa şahin doğan gibi olsun zamanındaki gibi."
Yeniçağ
Bilirkişi soruşturmasında gazetecilere 14 yıla kadar hapis istemi!
Tek gecede yakılan milyarlar yetmedi, dolar TL karşısında rekor kırdı!
İBB’nin vakıflar dosyasına da el konuldu!
Yurt dışında kaç seçmen oy kullandı? YSK açıkladı
Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Seçil Erzan'ın köyüne gitmiş
Kent Lokantalarından belediyelere: Saray cadı avında
Disney'de Atatürk skandalı! Ermeni diasporasının baskısıyla Atatürk dizisini yayınlamayacaklar
Çankayalı miniklerden Ata'ya 467 karanfil
Özel güvenlik, Nuriye ve Semih için eylem yapan öğretmeni neredeyse boğuyordu !
Nusaybin'de taşınmalar başladı: Çocuklarımız ağlıyor, çok korkuyorlar...