Dağılan ATA İttifakı'nın ortaklarından Vecdet Öz, Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme kararının arkasında makam elde etme amacı olduğunu söyledi.
İttifakı dağıtan toplantıda Oğan'ın "Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz" dediğini belirtti.
Cumhuriyet'ten Ebru Birçak Edebali'ye konuşan Öz, Sinan Oğan'ın makam için Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını söyledi.
Öz, Oğan ile aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı:
"Ben sebebini sordum. Bana 'Hocam, yüzde 49 buçuk aldı AK Parti. Biz destek verirsek seçilme ihtimali yüksek. Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak.
Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz' dedi. Ben de 'Biz AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyoruz.
Biz muhalefetiz. Bir makam veriyor diye mi tercih edeceğiz? Benim siyasi ahlakıma uygun değil' dedim."
"ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM BÖYLE İLKESİZ SİYASET YÜZÜNDENDİR"
Sinan Oğan'a Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı nedeniyle tepki gösteren Öz, "Sinan Oğan Bey geçmişte 'HÜDA-PAR ile bir ülkücü seçmeni aynı sandığa kessen götüremezsin' dedi. 15 gün sonra ne değişti? Gaffar Okkan'ın, Konca Kuriş'in kemikleri sızlamaz mı? Sinan Oğan nasıl bunun hesabını verecek" diye sordu.
Makam hesabı yaparak yola çıkmadıklarını belirten Öz, "Siyaset ilkeli yapılmak zorunda, etik olmak zorunda. Ülkenin geldiği durum böyle ilkesiz siyaset yüzündendir" dedi.
"Şimdi Sinan Oğan 2 milyon 800 bin seçmenin yüzüne nasıl bakacak? O seçmen Sinan Oğan'a AK Parti'ye gitsin diye mi oy verdi" diye soran Öz, "Bu seçmen Sinan Oğan'a oy vermedi. Ümit Özdağ'a da, bana da oy vermedi. Tepki oyudur bu. Bizim söylemlerimize oy verdiler" ifadelerini kullandı.
"KORKTUĞUNUZ BİR ŞEY VARSA SİYASET YAPMAYIN"
Elinde bir belge olmadığı için "Sinan Oğan'ı Erdoğan'ı desteklemeye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev itti" iddiasıyla ilgili yorum yapmak istemeyen Öz, şu ifadeleri kullandı:
"Oğan'a 'Sizi ilkeli duruşunuzdan ilkesiz pozisyona geçiren nedir? Türk milletçiliğinden, Atatürkçülükten mi vazgeçtiniz?
Üzerinizde baskı mı var' diye sormak lazım. Eğer korktuğunuz bir şey varsa siyaset yapmayın.
Siyaset korkmadan yapılacak, onurluca yapılacak bir vazifedir. Böyle onursuzca yapılamaz."
Yeniçağ
Denizli’de ‘Hayır’ standına bıçaklı saldırı ! ‘Hepiniz teröristsiniz’ diye bağırdılar !
CHP'li Yavuzyılmaz dokunulmazlık fezlekesini paylaştı: 8 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talebi
İmamoğlu'na adalet şarkısı: Erdoğan'ın 'Pınarhisar' dönemine gönderme!
Beyaz et üretimindeki sert düşüşün altından seçim kaygısı çıktı
Samsun İl Müftüsünden tartışma yaratacak açıklama! "Domuz eti yenmesi caiz"
Ambulans bile 5’li çeteden!
İmamoğlu'na laf atmış, Türkiye'de alay konusu olmuştu: İBB, 8 yıl önce AKP'li Türküsev'i paraya boğmuş
CHP’li 11 başkandan ortak tepki "Uygunsuz teftişlere karşıyız"
AKP’li Tevfik Göksu’nun sözleri ortalığı karıştırdı! CHP’li üyeler tepki olarak İBB oturumunu terk etti!
Halk TV 5 gün süreyle kapatıldı! Seyircilerini alkışlayarak veda ettiler
Şube başkanının telefonundan çocuk pornosu çıktı, Kızılay jet hızıyla açıklama yaptı!
Üç yaşındaki çocuklara okulda takkeli türbanlı namaz!
Jandarma ekipleri, selde buldukları Atatürk fotoğrafını elleriyle yıkadı!
Cem Küçük gözaltına alındı! Gerekçe: Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve şantaj