Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras 13 Şubat’taki genel kuruldaki son dönemdeki tutuklamalar, kayyım atamaları ve sorumluluk alınmayan felaketlerin toplumda ‘güveni sarstığını’ söylemişti.
Konuya dair son açıklama MÜSİAD’dan geldi. Yazılı açıklamada TÜSİAD, şöyle hedef alındı:
“Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve Türk iş dünyasının genelini temsil ettiği iddiasıyla yapılan açıklamalar, ne yazık ki ekonomik kalkınma ve iş dünyası odağından uzak, toplumsal huzuru zedeleyici bir içeriktedir.
Bulunduğumuz dönemde iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının siyasi bildiri diliyle hareket etmesi yerine, yapıcı eleştiriler geliştirerek, ülkenin kalkınma yolculuğuna somut katkı sunması beklenmektedir.
Türk iş dünyasının sorumluluğu çözüm odaklı yaklaşım ve ekonomik kalkınma olmalıdır. MÜSİAD olarak, bizler her zaman çözüm odaklı bir yaklaşımı benimsemekteyiz."
NE OLMUŞTU?
TÜSİAD Genel Kurul Toplantısı, bu sabah saat 10'da başladı. Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan tarafından yapıldı.

TÜSİAD'ın sunumu 'Politik hayatta olağanüstü olaylar' başlıklı slaytla başladı. Sunumda yer alan slaytta son dönemde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekildi. Siyasilere yapılan operasyonlardan gazetecilerin tutuklanmasına ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz!' dedikleri için ordudan ihraç edilen teğmenlere değinildi.
Politik hayatta olağanüstü olaylar sunumunda son dönemde yaşanan hukuksuzluklar için: "Toplumda endişe yaratıyor ve güven sarsıyor" ve "Tutukluluğun istisna değil kural haline gelmesi sorunu çözümlemiyor" ifadeleri kullanıldı.

Enflasyonla mücadelenin hızlanması gerektiği ifade eden Turan, "Artık daha hızlı netice almalıyız. Yoksa stres birikiyor. Enflasyonla mücadelenin maliyetine katlanmak zorlaşıyor. Hem girişimciler için hem çalışanlar için" ifadelerini kullandı.
Tost yemek hayal oldu! Maliyeti kurtarmıyor, esnaf makinenin fişi çekti50 izlenme
"Okyanusun Kraliçesi" yakalandı! 50 yaşın üzerinde, tam olarak 5 metre boyunda30 izlenme
Memur ve işçi emeklileri arasındaki fark 5.47 puanı bulacak: İşte zam tutarları22 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz açıkladı: "AKP’nin Jersey adasındaki kirli hesapları"12 izlenme
Türkler kaçak olarak girdi, Almanya sınırlarını kapattı31 izlenme
Deprem ihalesini AKP’li belediye aldı36 izlenme
AKP'li Küçükçekmece Belediyesi bayram tebrik kartları için kaç para ödedi?119 izlenme
Mansur Başkan dediğini yaptı! Ankara'da yeni dönem...119 izlenme
Arnavutluk’ta Türk bayrağına çirkin saldırı!
Dilek İmamoğlu: "Milletin oyuyla seçilenler milletin iradesini temsil eder. Adaletsizce tutuklanmaları, baskılarla kontrol edilmeye çalışmaları doğrudan millet iradesinin hakkının ve gaspıdır"
Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyasıydı, Siverek Kaymakamı Hasan Ongu hayatını kaybetti!
AKP'nin kalesi Afyon'da halk otobüsü ücretlerine yüzde 81 zam!