Konaklama sıkıntısı yaşandığı iddia edilen merkezlerden biri, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi oldu.
Hastane personelinin konaklama ihtiyacı için mülkiyeti İzmir Valiliği’ne ait olan Balçova Termal Otel gündeme geldi. Üniversite hastanesine yürüme mesafesinde olan 408 yataklı otelin sağlık personeline tahsis edilmesi için sosyal medyada dile getirilen çağrılar sonuçsuz kaldı.
Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek, Balçova’da, üniversite hastanesi personelinin konaklayabileceği bir yurt binası kiraladı. Ancak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, belediyenin sunduğu bu hizmeti geri çevirdi.
Dört dönem AK Parti İzmir Milletvekilliği yaptıktan sonra 15 Temmuz 2018’de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Hotar Göksel, CHP’li belediyenin sağladığı imkanı kabul etmedi.
Göksel konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı:
Bölgesel hizmet sunan üniversite hastanemiz, sağlık çalışanlarına yönelik tedbirlerini almıştır.
Hastane başhekimliğimizce, çalışanlarımıza yönelik her türlü olanak koordineli şekilde sağlanmaktadır.
Bu kapsamda, üniversite bünyesinde sağlık çalışanlarımıza yönelik konaklama alanları tahsis edilmiştir.
Üniversitemiz kendi öz kaynakları ile her türlü gerekli hizmetleri değerli sağlık çalışanlarımıza sağlamaktadır.
Özellikle bunun altını önemle çizmek istiyoruz. Sağlık hizmetlerinin sunumuna ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına ilişkin herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır.
Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere başka hiçbir kurumdan da konaklama talebimiz olmamıştır.
https://www.haber3.com/guncel/saglikcalisanlariicinyurtkiralamistirektorreddettihaberi5146806
Nasıl bildiler? Sedat Peker ve Mehmet Eymür 'saldırı' sinyali vermişti85 izlenme
Trabzon Havalimanı'ndaki uçak kazasında pilotlar birbirini suçladı28 izlenme
CHP'li Emir'den BTK'ya sert sözler: "Altın oyulmuş, haberin yok"11 izlenme
Akın akın gidiyorlar! 35.840 kişi!289 izlenme
Köpek velisi tutuklandı!25 izlenme
Elektrik zammı Saray'a uğramadı!27 izlenme
İmamoğlu başlattı, AKP'li belediyelere de sıçradı! AKP’li başkan makam araçlarını toplattı337 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan partililere mesaj: Bir ve beraber olmaya davet ediyorum15 izlenme