Kocaeli Koz Gazetesi'nin haberine göre; İzmitli işadamı ve Vatan Severler Hareketi Dernek Başkanı Mehmet Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avcı suç duyurusunda, Erdoğan’ın bir konuşmasında, “Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşımaktayız” sözleri nedeniyle, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

"HİLAFET VE HALİFELİK MAKAMI YOKTUR"
Konuyla ilgili açıklama yapan Avcı, “Türkiye Cumhuriyetinde 3 Mart 1924 itibariyle Hilafet ve Halifelik makamı yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile bu makam kaldırılmıştır. Ayrıyetten 13 madde ile düzenleme yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 2. Maddesi Laiklik ilkesidir ve burası Hukuk devletidir.
Sayın Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan Türkiye'de halifelik makamı sorumluluklarını üstlendiklerini hilafetin olduğuna dair canlı yayında konuş ve videosunu da ek dosyaya koyduk. Sayın Savcı il başta şaşırmıştır. Sonradan kabul etmiştir ve havaleyi yaptı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE PARALEL BİR MAKAM OLMAZ"
Türkiye Cumhuriyetinde paralel bir devlet, paralel bir yapı, paralel bir makam olamaz, olması da mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en son girmiş olduğu Suriye operasyonunda 22 İslam Ülkesi Mısır da toplanmak suretiyle Türkiye'yi işgalci olarak belirlemiştir ve deklarasyon yayınlamıştır. Bunların içerisinde en çok gözyaşı döktüğümüz Filistin'de vardır. Filistin, İsrail'le ortak noktaya gelebiliyormuş ve Türkiye'yi eleştirebiliyormuş buda maalesef ortaya çıktı.
Biz Vatan Severler Hareketi Derneği olarak ve Vatan Severler Hareketi Dernek Başkanı olarak Sayın Emine Erdoğan'ın bu yaptığını eleştiriyoruz, kınıyoruz ve kendisini Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduk. Bundan sonra hiç kimse halifelik makamı ile ilgili hayal kurmamasını ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerine sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Maaş bordrolarını yakıp zam istediler
Şahan Gökbakar canlı yayında petrol koklayan Ahmet Hakan'ı böyle ti'ye aldı
Sahte e-imzayla 400 akademisyeni usulsüz atamışlar
Kılıçdaroğlu ile 'telefonda selamlaşan' gerici Akit'in haber müdürü Özel'i hedef aldı
Yine Çanakkale yine adrese teslim akademisyen ilanı
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz: "Afgan mülteci alınmasına karşıyım, ben olduğum sürece almayacağız!"
Alman Devlet Televizyonu'ndan skandal Atatürk paylaşımı!
Üniversiteliler kadın cinayetlerine karşı ayakta!
AKP, itibarı işte bu hale getirdi ! Avusturya polisi, Türk yolcuların üzerini köpekle aradı !
Düğünde coronaya yakalanan 2 gelin kendi düğünlerine katılamayacak!
'Yenidoğan Çetesi'nden bebek ölümleriyle ilgili ilk itiraf! 'İlaçları vermeyen hemşireydi'
AKP'li vekil 'kafayı çekip hakaret ediyorlar' dedi meclisi karıştırdı!
Türk-İş verileri açıkladı! İşte asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark!
Memurları sefalete mahkum ettikten sonra: Lojmanları satan AKP tayin taleplerinden sonra lojman yapma kararı aldı!