15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra tümüyle İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı'nın TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı'nın karşısında yer alan Karargâhı'nın bahçesinde bir anıt vardı.
Uzun yıllardır duran bu anıtta bir Jandarma, hemen arkasında ise Türk Bayrağı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi yer alıyordu.
Geçen yıl etrafı brandalarla çevrilerek, anıtta restorasyon çalışmaları başlatıldı.
Temmuz ayında restorasyon bitip, branda açıldığında anıtta kullanılan taş ve jandarma figürlerinin değiştiği görüldü. Ancak çok önemli bir değişiklik daha fark edildi.
Türk Bayrağı ve Atatürk portresi kaldırılmıştı!..
Bu düzenleme haliyle tepki çekti.
Jandarma Genel Komutanlığı, resmi hiçbir açıklama yapmazken, bazı kaynaklar, söz konusu alanda çalışmaların sürdüğünü, bu çalışmalar bittikten sonra Atatürk büstünün yerine konacağını ve 30 Ağustos’a kadar çalışmanın tamamlanacağını bildirdi.
Sonrasında ne mi oldu?
Anıtın etrafı yeniden brandalarla çevrildi. Üstteki jandarma figürü ile anıtın bazı bölümleri sökülüp, yeniden inşaa faaliyetlerine başlandı.
İşte bu yeni çalışma da birkaç gün önce tamamlandı ve brandalar kaldırıldı.
Nihayetinde Atatürk portresinin yüksekliği ve Türk Bayrağı'nın sütundaki şekli değişmiş olsa da anıtın eski haline kavuştuğu görüldü.
Anlaşılan o ki, ilk restorasyonda Atatürk ve Türk Bayrağı unutuldu...
Ya da bunların çıkarılması planlandı, ancak tepkiler üzerine geri adım atıldı...
Her halükarda büyük bir yanlıştan dönülmüş oldu.

İsrail Yemen'in başkenti Sana'yı vurdu8 izlenme
Depremzedeler için açılan ASELSAN'da mobbing ve tehdit iddiası18 izlenme
“Esenyurt’a geri döneceğiz” diyen Necmi Kadıoğlu, kayyum atanan belediye binasında görüntülendi!39 izlenme
Erdoğan'ı kapıda 2 dakika bekleten Putin'in, Esad'ı dış kapıda ayakta karşıladığı ortaya çıktı !154 izlenme
Murat Kurum’u protesto eden Şahintepeliler TRT ekibini mahalleden kovdu!32 izlenme
Zeytinlik ikiye bölündü: Depremin şiddeti yeni vadi oluşturdu!52 izlenme
Hakan Ural, Erdoğan ile olan fotoğrafına gelen tepkilere bu yanıtı verdi 'Ben devletin yalakasıyım hamdolsun'47 izlenme
AKP il başkanı şikâyet etmişti! Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz gözaltına alındı!41 izlenme
Bu Görüntüler Sosyal Medyayı Salladı ! Erdoğan'ın elini sıktı, yüzüne sürdü 'İslam'da yeri var' diye açıklama yapıldı !
ABD medyası Trump'ı Erdoğan'a benzetti: Rakibini yargılattığı dava için İmamoğlu örneği verildi
CHP'den 'emekli maaşlarından sağlık kesintisi yapılmasın' teklifi
Sol bitiyor sağ başlıyor: Erdoğan'ın sessizliğine tepkiler çok sert