Kadın Cinayetlerini Durdurduracağız Platformu, Kadın Meclisleri, İlerici Kadınlar Derneği, Eşitlik Kadın Örgütü ve Komünist Kadınlar’ın çağrısıyla bugün (20 Mart Cumartesi) saat 15.00’te Kadıköy’de düzenlenen eylemde kadınlar “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” diye haykırdı.
Eylemde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcilerinden Ayşen Ece Kavas, şunları söyledi:
“Aylardır yıllardır öldürülen kadınları görmeden siyaset yapacaklarını zannettiler. Bütün toplumu karşılarına aldılar ama biz özgürlüğün bedelini canıyla ödeyenleriz, sokakta cesaretle ödeyenleriz, istemeseler de bizi sokaklara hapsettilerse de biz onların kalıplarına uymayan kadınlarız. Bu hayatı kolay kazanmadık. İstanbul Sözleşmesi’nin her bir maddesinde öldürülen kadınların kanı var, her bir maddede kadınların hikayesi var. Biz yıllardır mücadele ederek kazandık İstanbul Sözleşmesi’ni bir kişinin aldığı kararla da haklarımızı asla teslim etmeyeceğiz.”
İstanbul’un yanı sıra Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Ankara, Muğla, Kocaeli, Ordu, Çorum, Muğla, Denizli, Adana, Yalova, Kayseri, Bitlis ve birçok şehirde kadınlar sokağa çıktı.
Kadınlar gece yarısı alınan karara Ankara’da da isyan etti. Kadınlar, ” Yaşasın kadın dayanışması” diye sokaklar inletti.
Eskişehir’de de kadınlar İstanbul Sözleşmesi’den ayrılmayı protesto etti. Yağmurlu havaya rağmen toplanan kadınlar, “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” diye haykırdı.
Kaymakamlığın 19 Mayıs alerjisi! 'Sehven' yapılan Atatürk hatası geçen sene de yapılmış!
Halkbank'ta batık büyüyor: Takipteki krediler yüzde 86 arttı!
AKP ve Erdoğan ne yapsa olmuyor, CHP ile fark kapanmıyor
Rojin'in babasından yürekleri dağlayan sözler! "Valizi geldi ama..."
Mamak’ın anahtarı Diyanet’e verilmiş!
RTÜK'ten Halk TV'ye bir garip 'türkü' cezası!
Barış Pehlivan: "Tacizcilere ve tecavüzcülere öncelik verilen yasadan hakkım gereği faydalanmak istiyorum"
Trafik lambasındaki elektrik kaçağı sebep oldu: Su içen köpek akıma kapılarak öldü
Pazarcı amca, 2 dakikada 'coşan' Türkiye ekonomisini özetledi !
CHP lideri Özgür Özel, Beyoğlu planını ifşa etti
Şahan Gökbakar Instagram sansürüyle böyle dalga geçti!
Mal varlığı için "Mülk Allah'ındır" diyen Turgut Altınok'a Ece Üner'den müthiş cevap! 'Elbette mülk Allah’ındır da emanet ne kadar?'
İmamın skandal ifadelerine siyasilerden tepki yağdı
En pahalısını biz yiyoruz! Türkiye dünyayı geride bıraktı