Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AKP il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz'da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifak'ı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız" ifadesini kullanmıştı.
Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın bu söylemlerini değerlendirdi.
"Korkunun insanlara yaptıracağı şeylerin sınırı yoktur, siyasette de böyle olduğunu gördük" diyen Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
"Korkuları bunları yaptırıyor çünkü bugünün gerçekliğini başka türlü idame ettiremiyorlar. Yapacakları başka bir şey olmadığı için, baskıları daha çok arttıracaklar, insanlara sopa göstermeye çalışacaklar, kimi zaman araçsallaştırılmış yargıyı sopa olarak kullanacaklar. Bunun artması hiç şaşırtıcı olmaz. Neden? Çünkü başka yapacakları hiçbir şey kalmadı. Ama bunların ne yapacağından ziyade, bizim her geçen gün artacak baskılara rağmen olgularla değil algılarla yürütülen siyasi sürece rağmen neler yapabileceğimiz."
"Biz siyasi bir parti ya da bir iktidarla karşı karşıya değiliz artık" diyen Kaftancıoğlu, "Artık bir vatandaş olarak üzülerek söylüyorum, çeteleşmiş bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Tek adamın iki dudağından çıkanın, doğru yanlış vs değil tartışılmadığı bir süreçle karşı karşıyayız. Durum böyle olunca onların yapabilecekleri artarak devam edebilir bir sınır yok. Ancak önemli olan bizlerin ne yapacağı. Bireysel olarak toplumsal olarak, siyasi partiler olarak, vatandaş olarak. Ben şunu biliyorum, halkın desteğini almayan hiç bir başarıyla ulaşamaz. Biz örgütlü bir şekilde ne yapacağımızı doğru konumlandırır ve hepimiz bulunduğumuz yerde, gazeteciler, siyasetçiler, il başkanları, hekimler, sanatçılar, bu karanlık süreç aydınlığa evrilecektir." dedi.
halktv.com.tr
Hayrettin Karaman yerel seçim öncesi seçmeni 'Allah' ile korkutmaya erken başladı:" Hesap sorar"35 izlenme
Ankara'da Ortaköy mezarlığındaki COVID-19 definleri böyle görüntülendi! 'Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye’de 18 ölüm açıkladığı gün burada 17 kişiyi defnettik!'91 izlenme
İştahsızlık nedir?33 izlenme
Kulisleri sallayan iddia! Katar'a satılacak sıradaki varlık ne?67 izlenme
Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davalar çığ gibi büyüyor!47 izlenme
GSM şirketlerinin 5 Milyar TL'lik vergi borcunu silenler, 50 TLlik simitlere elkoyuyor !146 izlenme
İlaç fiyatlarına zam geldi10 izlenme
Barış Terkoğlu, Enes Kara'yı ölüme götüren Elazığ'daki cemaat abisini açıkladı!94 izlenme