CHP’li Muharrem Erkek İçişleri Bakanlığı’nın YSK’ya paralel yapı oluşturduğunu söyledi. Gazeteci Fırat Fıstık, konuya ilişkin belgeleri yayınladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dün İçişleri Bakanlığı’nın YSK’ya paralel yapı kurduğunu söylemişti. Erkek, “Seçim takip modülü oluşturmuşlar İçişleri Bakanlığı bünyesinde. Diyorlar ki nüfusu 20 bin olan ilçelerde en az 3, nüfusu 20 bin ile 100 bin olan ilçelerde en az 5, 100 bin üzerinde olanlarda ise 10 personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel sayısı kadar bilgisayar temin edilecek. Görevlendirilen personelin hızlı veri girişi yapılabilecek, bilgisayar kullanabilecek nitelikte olduğu özen gösterilecek. Bu yapı ile seçim sonuçları, sandık tutanakları takip edilecek” demişti.
Halktv'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Erkek’in bahsettiği seçim takip modülü, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 2019 yılında kurulan GAMER tarafından organize ediliyor. GAMER’in açılımı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
14 Mayıs’ta tüm sandıklardan verilerin alınması ve tüm verilerin bu modül aracılığıyla bakanlığa aktarılması söz konusu.
Bakanlıktan henüz konuya dair resmi bir açıklama gelmezken Halk TV olarak 25 Nisan tarihli bir yazı bu iddiaları kanıtlar nitelikte.

“Seçim güvenliği” konulu yazıda 14 Mayıs’ta tüm yaşananların takibi, anlık paylaşımı, istihbar edilen olaylara ilişkin proaktif tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla GAMER ve valilikler aracılığıyla il seçim koordinasyon merkezleri oluşturulduğu belirtiliyor.
Bununla birlikte sandık teslim programı modülüne verilerin hızlı ve doğru girişi için personellere ihtiyaç duyulduğu aktarılıyor.

İlgili yazıda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’i kanıtlar nitelik memurlar arasından hızlı veri girişi yapabilecek 3 personel isteniyor. Yazı, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ismiyle yazılmış ve ilgili personelin ivedi olarak gönderilmesi talep ediliyor.
Yapılan faaliyet seçim güvenliğini sağlamaya dönük bir uygulama gibi gözükse de seçim sürecinde ve gününde verilerin alınması, aktarılması, denetlenmesi gibi konularda görevli olan kurum YSK.

İçişleri Bakanlığı’nın sandık bilgilerine ulaşma ısrarı ise sürüyor.
GAMER üzerinden bir yeni gelişme daha yaşandı. Kiraz Kaymakamlığı’nın sandık sonuç tutanaklarını istediği ve reddedildiğini CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek paylaşmıştı.
CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hamidi Yakupoğlu’nun paylaştığı bilgiye göre YSK, ikinci kez İçişleri Bakanlığı’nı reddetti.
Bu kez de GAMER üzerinden yurt içi ve yurt dışındaki seçmen sayılarının, sandık numaralarının, tüm bilgilerin yer aldığı tüm sandık bilgileri talep edildi. YSK,bu talebi de oy çokluğuyla reddetti.
Gerçek Gündem
Cumhur İttifakı’nda artık kimse sözünü esirgemiyor! Bugün de MHP Erzurum İl Başkanı isyan etti15 izlenme
Son anket: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la arasındaki farkı 10 puanın üzerine çıkardı, AKP ve CHP kafa kafaya35 izlenme
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'ı çok kızdıracak paylaşım! İktidarı Eski Türkiye ile kıyasladı bakın ortaya ne çıktı?33 izlenme
RTÜK’ten sert mesaj: “Uyarı bitti, kararlar uygulanacak!”24 izlenme
Sedef Kabaş'tan, Nasuh Mahruki'ye destek: "Ben de YSK'ya güvenmiyorum"24 izlenme
Lüks şato vurgunu: 'Peri Masalı' diye satmışlardı... Kuveytlilerden milyonlarca dolar almışlar38 izlenme
Morgda bile seçmen çıktı27 izlenme
Bomba iddia: Türk İHA’sı vuruldu!83 izlenme
İmamoğlu’nun diplomasının iptaline tepkiler çığ gibi: 'Bu kadarına da pes'
Kadın yürüyüşüne engel! İstiklal Caddesi kapatıldı
Erdoğan onayladı, 43 yıllık kurum kapatılıyor
Ünlü şarkıcı Hakan Peker, annesinin memleketi olan Safranbolu'dan belediye başkanlığına aday olma kararı aldığını açıkladı