Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'na dönük yargı operasyonu sonrasında başlayan düşüş devam ediyor.
Bankanın brüt rezervleri, geçen hafta 2,5 milyar dolar daha düştü ve 138,5 milyar dolara geriledi.
Böylece İmamoğlu operasyonu sonrasındaki yedi haftada brüt rezervdeki düşüş 32,6 milyar dolara ulaştı.
TCMB net rezervi geçen hafta 2,2 milyar dolar daha düşerek 32,8 milyar dolara geriledi. Böylece net rezervde yedi haftalık toplam düşüş, 41,1 milyar dolara yükseldi.
TCMB'nin swap hariç net rezervi, geçen hafta 2,6 milyar dolarlık düşüşle 13,8 milyar dolar oldu. Böylece bu kalemde yedik haftalık düşüş, 51,6 milyar dolara ulaştı.
TCMB'nin yedi haftada nette 60 milyar dolarlık döviz satışı yaparak döviz piyasasına müdahale ettiği tahmin ediliyor.
Öte yandan, kur korumalı mevduat (KKM) hacmi, geçen hafta 25,4 milyar TL'lik düşüşle 659,7 milyar TL'ye geriledi.
Yabancılar geçen hafta 1,2 milyar dolarlık tahvil (DİBS) satışı yaparken, 174 milyon dolarlık hisse senedi aldı.
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat hacmi, parite etkisinden arındırılmış veride, geçen hafta 825 milyon dolar azaldı.
Nefes
Zafer Havalimanı’nın Hazine’ye olan yükü artıyor!233 izlenme
CHP '128 milyar dolar nerede?' afişleri için yeniden harekete geçti!69 izlenme
Türkiye, Yunanistan'a 2 yangın söndürme uçağı gönderecek!97 izlenme
İstanbullular soruyor: 11 kişi aynı evde ne arıyordu?441 izlenme
Yağmalanan Uzel fabrikasında sopalı nöbet122 izlenme
Vatandaş kendi adaletini kendi sağlıyor: Yağmacılara sıra dayağı!229 izlenme
Mansur Yavaş yolsuzlukları açıkladı ve Melih Gökçek'i bombaladı! 'Psikolojisi ya da ruh sağlığı bozuk, sürekli tweet atıyor ve ben muhatap almıyorum!'88 izlenme
İsrailli genç kadın, Hamas'ın 260 kişiyi öldürdüğü festivalden nasıl kurtulduğunu anlattı52 izlenme