Kocaeli Kitap Fuarı'nın ilk gününde konuşmacılar arasında yer alan isimlerden olan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu protesto edildi.
Yenişehirlioğlu’nun Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği söyleşi, hayvanseverler tarafından protesto edildi. Hayvan hakları savunucuları, "katliam yasası" olarak adlandırdıkları "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" taslağını hazırlayan Yenişehirlioğlu’nu eleştirdi ve "Susma haykır, katliama hayır" şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlar ayrıca "Narin Güran cinayeti araştırılmasın diye oy verdiniz mi?" diyerek de bağırdı.
Protestoya güvenlik görevlileri müdahale etti. Ancak bu müdahale sırasında güvenlik güçlerinin sert tutumu, tepkiyle karşılandı.
NE OLMUŞTU?
AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak hayvanlarının 'uyutulmasının' önünü açan yasa teklifi süresince açıklamaları ile sık sık gündem olmuştu. Yenişehirlioğlu meclis görüşmesinde 'sahipsiz köpekler' diyerek muhalefet sıralarını gösterermiş ardından gelen tepkiler üzerine özür dilemişti.
Yenişehirlioğlu ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çalışmalar kapsamında bilgilendiren isim olmuştu.
Tele1
Asgari ücrette hesaplar altüst oldu: Bambaşka bir rakam ortaya çıktı
Bakan Şimşek: Bakanlıklara personel alımına izin vermiyoruz
Ankara'da esnaflık yapan yurttaş, borçları nedeniyle intihar etti...
Parti yöneticilerinin ifadeye çağrıldığını duyurmuştu: İfade işlemleri ertelendi
Sel bölgesinden acı haberler geliyor…Can kaybı 59'a yükseldi
Arkadaşları öldürülen doktorlardan Konya Valisi'ne tepki: Yuhaladılar!
İBB mühürledi, AKP'li belediye dinlemedi!
Merkez’den dövize karşı üç günde üçüncü hamle: İhracatçı için kur sabitlendi
Sağlık Bakanı Koca, corona tablosunu açıkladı: Hasta sayısı 395.255e, can kaybı 10.887’ye yükseldi!
Et ve sütte krizin ayak sesi: Süt ve süt ürünleri üretimindeki düşüş sürüyor