İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden alındığı, yerlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.
FOTO:Behçet Dalmaz /DHA – Van Valisi Bilmez “Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı daha önce asılıydı; ancak indirilmişti. Biz de o fotoğrafı cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk’ün fotoğrafının yanına tekrardan astık” dedi.
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın,yerine atanan Van Büyükşehir Belediyesi’ne Vali Mehmet Emin Bilmez, saat 08.30 sıralarında belediye binasına gelerek, görevine başladı. Vali Bilmez, makam odasına geçtikten sonra ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasına astı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Bilmez, şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini belirten Vali Bilmez, şunları kaydetti:
“İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen terör soruşturmaları ve kavuşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı’mız, büyükşehir belediye başkanını görevden uzaklaştırdı. Bu durumda kedisine bugün sabah saatlerinden itibaren iletildi.
Aynı gün İçişleri Bakanlığı’mızın talimatı ile belediyeye kayyum olarak atandım. Şu anda görevime başladım. Burada şunu belirtmek istiyorum; çalışanların aşına, ekmeğine karışmadan çalışacağız. Van Belediyesi’nin imkanlarını, Van halkına kullandıracağız. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz, herkese eşit mesafede davranacağız. Burada vatandaşımızla ve Van halkı ile birlikte el ele verip, bu kente hizmet edeceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafıyla ilgili soru üzerine Vali Bilmez, “Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı daha önce asılıydı; ancak indirilmişti. Biz de o fotoğrafı cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk’ün fotoğrafının yanına tekrardan astık” dedi.
Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi de bakıma alındı. Siteye girenler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı ile karşılaştı.
DİYARBAKIR (DHA)
Oyuncu giydirip bütçeyi soydular: TRT, kostümlere servet harcamış34 izlenme
Bilgi Üniversitesi'nin kapısına vurulan kilit öğrencilerin protestosuyla kalktı20 izlenme
İBB davasında 56. gün! 'Koğuşta Halk TV seyredebiliyor musunuz?' sorusuna 'Yasak' yanıtı23 izlenme
İmamoğlu'na verilen cezaya savcılıktan itiraz47 izlenme
Ankaralı yurttaşlar doğal gaz zammına tepki gösterdi: "Zamlar ülkesi olduk. Bir an önce seçim olup, bu iktidarın değişmesi lazım"33 izlenme
Savcılık Kartalkaya faciasında verilen cezaları fazla buldu19 izlenme
Yardımları satan Kızılay nakliyecilik de yapmış69 izlenme
54 okul hedef gösterilmiş! 67 kişi gözaltında94 izlenme
Başkanlık konutunun tahsisi Gökçek’in yakınlarına mı yapıldı?
Cem Yılmaz'dan hayat pahalılığı çıkışı! "Hayat pahalılığından yakınmayan biri, ya hırsızdır ya deli"
Hilafet bayrağı taşıyan vatandaşa yumruk atmıştı: Üniversite öğrencisinin ifadesi ortaya çıktı
Özel’den AYM’ye çağrı: "Torunlarımız için adalet bekliyoruz"