HAZİNE ve Maliye Bakanlığı’nın 20242028 Strateji Planı’na göre vatandaşları, 31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından daha fazla vergi yükü ile kemer sıkma paketi bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımladığı 20242028 Strateji Planı ile seçim sonrası ekonomide hayata geçirilecek düzenlemelerin ipuçlarını verdi. Plana göre önümüzdeki dönemde vergilerle ilgili yasa teklifi Meclis’e gelecek, tüketimi artıran kredi kartlarına da sınır konulacak. Rapora göre gelecek 5 yılda vergiler, ekonomideki en önemli gündem maddeleri arasında yer almayı sürdürecek.
VERGİ PAKETİ GELİYOR
Planda, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi kanunları ile Vergi Usul Kanunu’nda vergi tabanının genişletilmesine ve gönüllü uyumun artırılması amacıyla vergi yasalarında güncellemeler yapılacağı belirtildi. Yasalarda yapılacak değişikliklerle orta vadede doğrudan vergilerin payının arttırılacağı vurgulansa da düzenlemeleri içeren vergi paketinin Meclis’e getirileceği tarih konusunda bilgi verilmedi. Planda, vergi sisteminin alternatif yakıtlı tüm araç gruplarını gözeterek iklim hedeflerini destekleyecek ve pazarın genişlemesine olumlu katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenleneceği belirtilerek taşıtlarda yakıt türüne göre vergileme yapılacağının işareti verildi. Ayrıca planda vergi cezalarının artırılabileceğini öngören “Kamu gelirlerinin tahsilat performansı artırılacak, vergi cezaları caydırıcılığı güçlendirecek şekilde gözden geçirilecektir” ifadelerine yer vermesi dikkat çekti. Bakanlığın planı, ekonominin mart ayından sonra türbülansa gireceğine işaret etti.
VATANDAŞLARIN artan hayat pahalılığıyla mücadele etmek için başvurduğu kredi kartları da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarında bulunuyor. Planda, ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek tedbirler alınacağı belirtilirken, “Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir” denildi. Seçimlerden sonra kredi kartlarında limit ve taksitlere yönelik yeni kararların açıklanması bekleniyor.
Sözcü
AKP çöküşü durdurmaya çalışıyor...Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan'a karşı yeni önlem!104 izlenme
Seçil Erzan'ın yeni bir ses kaydı ortaya çıktı: "Hocaya da kâğıt vermiyorum, kesin alacağız parayı!"47 izlenme
Yandaş derneklere de kamu arazisi tahsisi!99 izlenme
Çöpten atık toplayan genç isyan etti: "Koskoca devletsin, halkın çöpten teneke topluyor"23 izlenme
Biraya dev zam! En ucuz yerli bira 41 TL oldu38 izlenme
'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' dedikleri için ihraç edilen Atatürkçü teğmenler işbaşı yaptı20 izlenme
AB ülkelerinin 16’sında elektrik, 18’inde doğalgaz fiyatları düştü, Türkiye'de düşmedi!50 izlenme
Dış ticaret açığı Ağustos'ta rekor kırdı!34 izlenme