CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine yönelik yürütülen yargı ablukasına karşı ve yapılan onlarca operasyon ve yüzlerce tutuklamaya rağmen bir yıl boyunca açıklama yapmadı.
Mutlak butlan davası sürecinde "Partimi kayyuma teslim etmem" diyerek kayyum olarak partinin başına geçmeye yeşil ışık yakan Kılıçdaroğlu, dava düşünce ilk açıklamasını dün sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklama ile yaptı.
Yıllardır liderliğini yaptığı partiye yönelik hukuksuzluklara tepki göstermeyen Kılıçdaroğlu, büyük çoğunluğu "duydum", "düşünüyorum", "olabilir" gibi ifadelerle oluşturulan iddiaları destekler nitelikte değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken, pek çok çevreden tepki topladı.
Türkiye'nin önde gelen siyasi ve gazetecileri, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu'nun yeniden partinin başına geçmek için iktidara mesaj verdiği öne sürüldü.
İşte isim isim gelen tepkiler:
En dikkat çeken açıklama Gazeteci Alican Uludağ'dan geldi. Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun açıkça Saray’a anlaşma teklif ettiğini savundu.
Eleştirilerin CHP yönetimine değil, doğrudan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye açık bir uzlaşı mesajı olduğunu öne süren Uludağ, Kılıçdaroğlu'nun “Ben ben hazırım, CHP’yi Ekrem İmamoğlu etkisinden uzaklaştıracağım ve yeni çözüm sürecinde de Cumhur İttifakı ile uyumlu bir siyaset yürüteceğim” dediğini ifade etti.

Gazeteci Şaban Sevinç ise Kılıçdaroğlu'nun artık saklanmadığını belirterek, "Açıktan işbirlikçi olmuş" ifadelerini kullandı.

Siyaset Bilimci Emrah Gülsunar

Gazeteci Kemal Göktaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun kayyım olma umudunun zayıfladığı günlerde açık bir "parti içi muhalefete" başlayacağı anlaşıldığını savundu.
Göktaş, "Bu haliyle Kılıçdaroğlu, 19 Mart'tan beri devam eden darbe sürecinde safını ilk defa açık ve net belirlemiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Nasuh Bektaş

Siyasetçi Barış Övgün

Siyaset Bilimci Ali Deniz Çakır

Gazeteci Mehmet Ali Güller

Yazar Rıza Zelyut

Yazar ve gazeteci Orhan Bursalı

Siyaset Bilimci Fatih Yaşlı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden skandal kıyafet standardı!107 izlenme
Suçu Atatürk'e atmıştı! Diploma skandalının göbeğinde yer almış!25 izlenme
AKP'nin Ataşehir adayından skandal sözler: "200 yıl önce Osmanlı'yı yıkıp..."142 izlenme
Bülent Arınç'tan 'İmamoğlu tutuksuz yargılansın' çıkışı: Neden Silivri'ye gitmediğini de açıkladı25 izlenme
AKP iktidarı ABD'li şirketlere milyonlar akıttı!97 izlenme
İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi: 'Kamu yararına uygun'152 izlenme
Helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Erbaş'ın 15 Temmuz'daki tepkisi "Türk askeri vatandaşına kurşun sıkmaz"132 izlenme
Türkiye onu Karaman'da su basan maden ocağındaki aramalarda "Benim oğlum yüzme bilmez"' sözleriyle tanıdı: Ayşe Teyze'den acı haber geldi45 izlenme
Merkez Bankası'nın rezervlerine neler oluyor? Üç haftada 8,5 milyar eridi gitti
Sosyal medya bu olayı konuşuyor! Japonya’daki ekonomi zirvesinde Berat Albayrak detayı!
Emin Çölaşan'dan Fahrettin Koca'ya kritik soru: Gerçek neden bu olabilir mi?
Eyfel Kulesi önünde Türkçe pazarlık yapan Afrikalı izleyenleri şaşkına çevirdi