Samsun’un Atakum ilçe Belediye Başkanı CHP’li Cemil Deveci’nin özel kalem müdürü olarak eşi Gülay Deveci’nin yeğeni Merve Selin Cengiz’i 20 Nisan’da özel kalem müdürü ataması tepkilere neden oldu.
Konu ile ilgili konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eşi Gülay Deveci'nin yeğeni Merve Selin Cengiz'i özel kalem müdürü olarak atadığı iddialarını doğruladı. Deveci, “Evet, eşimin yeğeni avukat. Yüksek lisansın bitirmiş, iki dil bilen biri. Doktorasını da bitirmek üzere. Burası turizm bölgesi, yeğenimin İstanbul'da bürosu vardı, rica ettim bürosunu kapattırdım, turizm kentinde böyle bir özel kalem müdürü olur diyerek böyle bir atama gerçekleştirdim” dedi.
Deveci, “Onu özel kaleme ben davet ettim, bir torpil durumu söz konusu değil. Burada da yerel basın yazdı ama işin bir de bu tarafı var. Onun bir iş talebi olmadı, ben kendisinden rica ettim” diye konuştu.
Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Merve Selin Cengiz, aynı üniversite de Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans’ı yaptı. Yurt dışında da eğitim gören Cengiz, 2015 yılından itibaren Deveci Hukuk Bürosunda önce stajyer sonra da avukat olarak çalıştı. Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan Cengiz aynı zamanda kamu hukuku doktorası yapıyor ve iyi derecede İngilizce biliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kilicdaroglunaragmenchplibelediyedeakrabaatamasi5258367/
İsrail'le ticarete devlet de devam ediyor: Gazeteci Metin Cihan belgesiyle paylaştı50 izlenme
Bahçeli'yi utandıracak görüntüler, tabi utanırsa ! 'AKP silah kaçakçılarının aparatı haline gelmiştir !'530 izlenme
Mayıs ayında milyonlarca abonenin doğalgaz faturası 3 bin lira yerine 5 bin lira gelecek26 izlenme
Şimşek ve patronlara bayram harçlığı25 izlenme
Son ankette Cumhur İttifakı'na şok! MHP baraj altı, 50+1 artık rüya!99 izlenme
Gazeteci İsmail Arı, Covid-19 testinin hangi tarikata yaptırıldığını açıkladı45 izlenme
Bir 'çifte maaşlı' daha! AKP'den vekil aday adayı olan isme iki koltuk!89 izlenme
Gayrimenkul fiyatlarındaki artış eğilimi hız kesmeden devam ediyor. 100 metrekarelik evler 1 milyon TL'yi aştı !47 izlenme