BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, En az 46 bin yurttaşı yaşamdan koparan ve 11 kenti yerle bir eden büyük deprem felaketinin 5’inci gününde, kamuoyunda ‘Beşli Çete’ olarak bilinen şirketler arasında yer alan Kolin’e milyonlarca liralık bir ihale verildiği açığa çıktı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ), Denizli ve Aydın’daki üç jeotermal enerji santralı için bir ihale düzenledi. İhaleyi Kolin Holding’e bağlı Armin Elektrik İnşaat’ın aldığı açıklandı. Şirket ile TEİAŞ arasında 10 Şubat tarihinde 85 milyon 885 bin TL’lik sözleşme imzalandığı duyuruldu.
Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır ‘adrese teslim ihale’ olarak yorumlanıyor.
AKP İLE BÜYÜDÜLER
Kolin, AKP’yle birlikte büyüyen, ‘ilgi alanları’ genişleyen, ihalelerin vazgeçilmez ismi olan şirketler sıralamasında başı çekiyor.
Dünya Bankası’nın 19902020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye’den beş şirket ilk 10’da yer almış, bunlar arasında Kolin de bulunmuştu. Listeye göre Limak, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan 2’nci şirket olurken, Cengiz 4, Kolin 5, Kalyon 6 ve MNG 7’nci sırada.
Öte yandan Armin Elektrik Şirketi, kamudan son 5 yılda 18 ihale kaptı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 420 milyon TL’yi buluyor. Şirketin en fazla ihale aldığı kurumların başında ise TEİAŞ ile TCDD geliyor.
KRT
Emniyetteki işlemleri tamamlandı: Ahmet Özer adliyeye sevk edildi35 izlenme
Erdoğan’a suç duyurusunda bulunan 3 avukat davalık oldu23 izlenme
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı28 izlenme
Emekliler sokağa indi: "Sandıkta hesabını soracağız"24 izlenme
Para çok ! AKP'den Cumhuriyet bahanesiyle havalimanı reklamı !387 izlenme
Rojin'in kaybolmadan 2 gün önceki görüntüleri ortaya çıktı: Yurda babasıyla sohbet ederek böyle gitti21 izlenme
Yıl 1978: Bülent Ecevit Türkiye’nin ABD ve NATO’ya tepkisini anlatıyor259 izlenme
Dudak uçuklatan rakam! TRT'nin personel gideri 2 yılda 4 kat arttı21 izlenme