BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, En az 46 bin yurttaşı yaşamdan koparan ve 11 kenti yerle bir eden büyük deprem felaketinin 5’inci gününde, kamuoyunda ‘Beşli Çete’ olarak bilinen şirketler arasında yer alan Kolin’e milyonlarca liralık bir ihale verildiği açığa çıktı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ), Denizli ve Aydın’daki üç jeotermal enerji santralı için bir ihale düzenledi. İhaleyi Kolin Holding’e bağlı Armin Elektrik İnşaat’ın aldığı açıklandı. Şirket ile TEİAŞ arasında 10 Şubat tarihinde 85 milyon 885 bin TL’lik sözleşme imzalandığı duyuruldu.
Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır ‘adrese teslim ihale’ olarak yorumlanıyor.
AKP İLE BÜYÜDÜLER
Kolin, AKP’yle birlikte büyüyen, ‘ilgi alanları’ genişleyen, ihalelerin vazgeçilmez ismi olan şirketler sıralamasında başı çekiyor.
Dünya Bankası’nın 19902020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Türkiye’den beş şirket ilk 10’da yer almış, bunlar arasında Kolin de bulunmuştu. Listeye göre Limak, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan 2’nci şirket olurken, Cengiz 4, Kolin 5, Kalyon 6 ve MNG 7’nci sırada.
Öte yandan Armin Elektrik Şirketi, kamudan son 5 yılda 18 ihale kaptı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 420 milyon TL’yi buluyor. Şirketin en fazla ihale aldığı kurumların başında ise TEİAŞ ile TCDD geliyor.
KRT
Dün iki ayyaş, bugün Ata'nın yolunda!284 izlenme
İmamoğlu: "Aslında iş çok basit bir kişi gidecek 86 milyon insan gelecek"34 izlenme
Maliye vatandaşın tepesine çöktü13 izlenme
Skandal! Alkol yasağına onay vermeyen başkanların isimleri ile sahte belge...81 izlenme
Mansur Yavaş'tan yeni kampanya “6 Milyon Tek Yürek Bayram Etsin”61 izlenme
Kocasını toprağa gömerken görüntülenen kadın ihbar üzerine polisi harekete geçirdi! Gerçek çok farklı çıktı!21 izlenme
Kararlar kabul edildi! Bolu’da yabancılara su dolarla, nikâh 100 bin TL35 izlenme
İYİ Parti binasını kurşunlayan şüpheli serbest bırakıldı24 izlenme