Görevdeki ikinci yılını dolduran ekonomi yönetimi, bir yandan enflasyonla mücadele için sıkı para politikalarını sürdürürken bir yandan da piyasalara normalleşme sinyalleri vermeye devam ediyor.
Türkiye'de rekor seviyelere ulaşan kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarının ardından 10 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile BDDK, halihazırda gecikmiş ödemesi bulunan kart ve krediler için 48 aya varan yapılandırma imkanı sundu.

Söz konusu adım milyonlarca kredi kartı borçlusu için bir 'erteleme' imkanı sunarken, gelecek haftalarda kart sahiplerine yönelik yeni değişiklikler gündeme taşınacak.
NAKİT AVANS LİMİTLERİ DEĞİŞECEK
Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, aylardır bankaların ısrarlı taleplerinin ardından gevşeme adımları için harekete geçen ekonomi yönetimi, ilk aşamada 25 bin TL olarak uygulanan kredi kartı nakit avans işlemleri için belirlenen üst sınırı 50 bin TL'ye yükseltecek.

Ayrıca atılacak normalleşme adımları kapsamında kredi kartlarından yapılacak nakit çekim işlemleri için uygulanan maksimum vade sayısı da 3 aydan 6 aya çıkarılacak. BDDK'nın söz konusu değişiklikleri TCMB'nin 24 Temmuz tarihli PPK toplantısının ardından yürürlüğe alması bekleniyor.
Sözcü
AKP'li Başkan'dan katliam iddiasını sorgulayanlara suç duyurusu: Önce Allah'a sonra yargıya havale etti!36 izlenme
Elektrik faturalarında Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan zam gerçeği!35 izlenme
İstanbul Valiliği'nden kreş hamlesi! Yazı gönderdi, sayılarını istedi38 izlenme
AKP'li vekil 'Bardağı taşıran son damla' dedi, AKP'den istifa etti iddiası!90 izlenme
Bu kripto alçaktan hesap soracak savcı yok mu?314 izlenme
AKP’li belediye kadınlara özel tur düzenledi: Erkek çocukların gelmesi yasak42 izlenme
Yazlık Saray'a kamulaştırma! Turizme kapanıyor239 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Son seçimim' açıklamasına sert tepki37 izlenme
Erdoğan’ın ’Asgari ücret’ sözlerine sokaktan yanıt geldi: "Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılacak diyorlar. O zaman her şeye yılda 1 defa zam yapılsın"
Türk kimya devi iflasın pençesinde... Bünyesinde 8 marka barındırıyor çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor
CHP'den Erdoğan'a ses getiren 'ekonomi' göndermeli video! 'Yasaklarla vatandaşını açlığa terkedenlere soruyoruz, destek nerede?'
Dağlık Karabağ'dan itiraf gibi açıklama! "Karabağ'ın güneyindeki tüm pozisyonları kaybettik. Düzinelerce ölü var"