Gazete Pencere yazarı gazeteci Nuray Babacan, bugünkü köşe yazısından önemli bir kulis paylaştı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın artık parti kurmaylarıyla değil ailesiyle karar aldığını belirterek, ailenin seçimlerden sonra her şeyin içinde olacağını ve tek belirleyici olacağını yazdı. Babacan, "Hatta damatların belirleyeceği bakanlıklar, Bilal Erdoğan’ın etkisinin olacağı alanlar tek tek konuşuluyor" ifadelerine yer verdi.
Babacan'ın "Yeni dönemde aile faktörü" başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:"
"Bu yazıya, AKP’de ikinci tur için yapılan analizlerle başlayıp, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son döneminde daha net hissettiğimiz aile faktörüyle devam etmek istiyorum. Çünkü aile, bu seçimlerden sonra her şeyin içinde ve tek belirleyicisi olacak.
AKP’de ikinci tur planı kadar konuşulan diğer konu, seçimin kazanılması durumundaki kabine ve diğer tüm atamalar. Partide, genel merkez yönetimi, bakan ve bakan yardımcılıkları konusunda kulis başlamış durumda. Ayrıca, seçimlerde verilen tüm vaatlere rağmen seçilmesi durumunda Tayyip Erdoğan’ın yönetim anlayışının ve tarzının değişmeyeceğini söyleyenlerin sayısı az değil.
Yani yeni bir anlayış, toplumu kucaklayan bir söylem filan beklemeyin. Kendisiyle yakın çalışanlar bile bundan umudu kesmiş durumda. Ve bir kez daha söyleyelim, bakan ve bakan yardımcısı olacak isimlerde son karar verici aile olacak. Hatta damatların belirleyeceği bakanlıklar, Bilal Erdoğan’ın etkisinin olacağı alanlar tek tek konuşuluyor.
Yani parsel parsel devlet paylaşımı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üstünde ailesinin, özellikle Emine Erdoğan’ın etkisi hiçbir zaman yadsınmadı. Ancak son dönemlerde özellikle sağlık sorunlarının artmasıyla birlikte ailenin rolü çok fazlalaştı. Sadece eşlik etmek ve yardım etmek değil, bizzat karar mekanizmalarına dahil olma noktasında artık Erdoğan parti kurmaylarıyla değil ailesiyle karar alıyor. Bu tüm atamalar için geçerli. Bunlara ilişkin ayrıntıları da seçimden sonra paylaşacağım…"
İrfan Değirmenci'den zehir zemberek kovulma yazısı: Patron katına çıkıp dedim ki...989 izlenme
Sezen Aksu’yu hedef alarak ‘O dili koparmak görevimiz’ diyen Erdoğan’a tepkiler çığ gibi büyüyor!57 izlenme
Milyarlarca lira borç takipte28 izlenme
"Suriye’de eğitip Türkiye’de hasta baktıracaklar"51 izlenme
Sahte diploma skandalı: 3 saatte mühendislik diploması25 izlenme
İşçiye 1 lira patrona 2 lira42 izlenme
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Sandıkların yüzde 90’ı sayıldı743 izlenme
Öğretmenlerden Erdoğan’ın sözlerine tepki: ‘Çapulcu değiliz’45 izlenme
'4 kat fazla' teklifine rağmen Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesi verilen Hezarfen Danışmanlığı yakından tanıyalım !
AKP’li meclis üyeleri fena yakalandı: Rant varken evet, rant yokken hayır!
Karşılıksız çek tutarı zirvede
AKP'nin İstanbul planı ortaya çıktı! Her sitede bir tane olacakmış