Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yeni bir dava açılabileceği konuşuluyor.
Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, özellikle CHP'de yeni bir davanın yolda olduğu konusu üzerinde yoğunlaşıldığını söyledi.
"Anlattıklarına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uzun süre önce dile getirdiği, 'belediye kadroları içinde terör ile iltisaklı kişilerin olduğuna' dönük iddiası üzerinden Büyükşehir Belediyesi bir soruşturma geçirmişti. Ancak herhangi bir olguya rastlanmadığı belirtilmişti" diyen Sarıkaya, edindiği bilgileri şöyle paylaştı:
"Ancak yakın zamanda ikinci bir müfettiş görevlendirilmiş ve Büyükşehir’de yeni bir inceleme başlatılmış. Yine iddialarına göre ikinci müfettiş 105 belediye çalışanını terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor vermiş.
Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması.
Bunun cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş. Hukukçular, 'Ahmak…' sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış.
Ancak terör ile ilgili konularda Bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış. Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş. Beklenti 6’lı Masa ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak."
Gerçek Gündem
'En başarılı belediye başkanları' anketine Ekrem İmamoğlu damga vurdu!70 izlenme
İneği kesmek sağmaktan daha kârlı!43 izlenme
Küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklanan şeyh, emlak zengini çıktı!158 izlenme
AKP'li belediyede 'ışık hızında' atama!90 izlenme
Sokak röportajında etrafını saran AKP'lileri tek başına tuş etti! “Atatürk’ün hatıralarını sattınız”34 izlenme
Putin, tahıl ihracatı için şartını açıkladı56 izlenme
İzmir gerçekten CHP'nin kalesi mi?26 izlenme
Sedat Peker'le görüşmek için uçak bileti alan Cemal Enginyurt'tan bomba açıklama53 izlenme
Rus çelik endüstrisi indirim talepleriyle karşı karşıya
Mide Bulandıran Araştırma; Tokalaşırken Dikkat Edin!
Vergi paketi aceleye getirilmiş
Binali Yıldırım'ın mecliste '550 çeşit yemek var,seçmesi bile zor, vakit alıyor' dediği gün, Tokat'ta bir anne 'Açım aç, ekmek istiyorum' diye feryat etti !