CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dicle Üniversitesi kampüsünde yer alan İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.
Tanrıkulu ziyaretin ardından öğrencilerin yaşadığı sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, yurtta kalan öğrencilerin hijyen eksikliği, kötü yemek koşulları, temizlik sorunları ve böcek şikayetleri nedeniyle protesto düzenlediğini hatırlatarak, “Birkaç gün önce öğrenciler bu sorunları dile getirdiler. Ancak yönetimden gelen cevap daha da vahim. Öğrencilere, ‘Babanızın evinde klima mı vardı, doğalgaz mı vardı?’ şeklinde aşağılayıcı ifadeler kullanılmış,” dedi.
Tanrıkulu, bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu “Hiçbir yönetici öğrenci taleplerine karşı böyle bir üslup kullanamaz. Bu sadece barınma değil, temel insan hakkı sorunudur” sözleriyle aktardı.
VALİLİĞE ÇAĞRI
Tanrıkulu, “Diyarbakır Valiliği, bu yurtta ve diğer öğrenci yurtlarında acilen inceleme başlatmalı ve bu iddialar karşısında işlem yapılmalıdır. Öğrencilerin temel ihtiyaçları olan hijyen, yemek ve barınma koşulları derhal iyileştirilmelidir” çağrısında bulundu.
Tele1
Çayırhan ihalesinde kazanan belli oldu: Değerinin 8 kat altında satıldı
CHP'li Belediye 'Gıda Tanzim Noktası' inşa edecek
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.609 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.300.236’ya, can kaybı da 48.341’e yükseldi!
AKP'li eski başkandan Volkan Konak için skandal paylaşım: CHP suç duyurusunda bulundu
Atatürk’e lanet okuyan imam hakkında bir suç duyurusu daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Adana'daki sahra hastanesi aracılığıyla yüklendi.
İşçilerin tazminatını ödemedi, 35 milyonluk yalıya haciz geldi
Menzil’de miras kavgası kızıştı! FETÖ benzetmesi yaptı, toplanan paraların akıbetini sordu
Deprem sonrası sahil yolu çöktü, büyük yarıklar oluştu
Bu nasıl üniversite? 9 öğrenciye 10'u profesör 70 personel!