Popüler mizah dergisi Leman hakkında, 26 Haziran’da yayımlanan sayıda Hz. Muhammed’in tasvir edildiği ve dini değerlerin aşağılandığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, polis ekiplerinin gözaltı müdahalesini sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.
Yerlikaya’nın gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamalar sırasıyla şöyle:
-Peygamber Efendimizin (S.A.V) karikatürünü yaparak nifak tohumları ekmeye çalışanları bir kez daha lanetliyorum. Bu alçak çizimi yapan D.P. adlı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir kez daha yineliyorum: Bu hayasızlar hukuk önünde hesap verecektir.
-Hadsiz derginin grafikeri C.O. adlı şahıs da yakalanarak gözaltına alındı. Sevgili Peygamberimize (S.A.V.) yönelik gerçekleştirilen bu alçaklık hukuk önünde hak ettiği cezayı görecektir.
-Emniyet güçlerimizden de adaletten de kaçamayacaksınız. Peygamber Efendimizi (S.A.V.) çizme hadsizliğini yapan derginin Yazı İşleri Müdürü Z.A.adlı şahıs da yakalanarak gözaltına alındı.
-Emniyet güçlerimiz tarafından, Peygamber Efendimizi (S.A.V.) çizme hadsizliğini yapan derginin Müessese Müdürü A. Y. adlı şahıs da yakalanarak gözaltına alındı.
Görüntülerde, derginin karikatüristi, grafikeri ve yazı işleri müdürünün yere yatılarak ters kelepçe ile gözaltına alındığı görüldü.
Öte yandan derginin yazı işleri müdürünün emniyete çıplak ayakla götürüldüğü kameraya yansıdı.
Polisin sert müdahalesine sosyal medyada bazı yurttaşlar tepki gösterdi.
Popüler mizah dergisi Leman hakkında, Hz. Muhammed'in tasvir edildiği gerekçesiyle, 'dini değerleri aşağılama' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Gözaltı kararı verilen kişiler arasında karikatürün sahibi, derginin 2 genel yayın yönetmeni ve sorumlu yazı işleri müdürünün yer aldığı öğrenildi.
Tele1
Konya'da kaydedilen görüntülerde çöplerden yemek toplayan kadın, yürek burktu: "Evde ekmek yok, ne yapayım"
AKP’li vekilden skandal paylaşım! Tepki geldi, hemen sildi!
Erdoğan 'Hazır mıyız' dedi, salondan ses çıkmayınca tepki gösterdi: "Hale bak ya ses yok"
Bankalar alarm verdi: Kredi kartı kullananlar şokta! Borcu olan herkes tetikte
Nefes kesen gösteri: SOLOTÜRK Boğaz Köprüsü’nün altından geçti!
Cengiz İnşaat şantiyesinde korkunç koronavirüs iddiası!
78 kişi öldü, 81 ceset torbasının kullanıldığı ortaya çıktı: Otelde çalışan yabancı masörler nerede?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vekillere: Dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntının farkındayız, inkar edecek değiliz
AKP’li eski vekil "İmamoğlu'nu ben şikayet ettim" diyen Ufuk Akçekaya'yı ifşa etti!
AKP'nin Amerika politikası hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı !