Adana Valiliği, bu yıl 6.'sı düzenlenen Lezzet Festivali için hiçbir masraftan kaçınmadı. Yiyecek stantları, birbirinden güzel ve leziz yemeklerle dolup taşarken, dar gelirli binlerce aile sofraya bir kap yemek koyabilme derdinde. Kurulan stantlarda Adana'nın zengin yemek kültürü hiçbir masraftan kaçınılmayan yüksek bütçeli organizasyonlarla gerçekleşirken, envai çeşit yiyeceklerin, kebapların, tatlıların yer aldığı etkinlik alanına sadece birkaç kilometre uzakta oturan 11 nüfuslu Çiftçi ailesinin sofrasında ise yemek değil adeta dert kaynıyor.

Kalburüstü misafirlerin festival sofrasında yok yok.
SADECE KOKLUYORUZ
SÖZCÜ'ye konuşan asgari ücretli Mehmet Çiftçi, “Çocuklarımı götürmeye kalksam canları çekecek. Fakat hiç alamayacağım için çocuklarım iç çekip boş mideyle dönmek zorunda kalacaklar. Parası olanlar yiyip içiyor. Bize ise sadece kebap tezgahlarından yükselen dumanların kokusunu çekmek kalıyor” diye konuştu. Günübirlik işlerde yevmiyeli çalışan 60 yaşındaki baba Muzaffer Çiftçi de “Lezzet festivali varmış, bizim haberimiz yok. Biz karnımızı bile doyurmakta güçlük çekiyoruz. Valilik oraya trilyonlar harcayacağına bizim gibi garibanları doyursa daha iyi olmaz mıydı?” dedi.

Asgari ücretlinin sofrasında çorbaya kaşık sallanıyor.
Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu yıl “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” temasıyla yapılıyor. 79 Ekim tarihleri arasındaki festivalde yapılan konferanslarda alanında uzman ünlü konuklar, şehrin gastronomik değerlerini farklı açılardan ele alıyor. Geçen sene Adanalıların yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen 285 bin misafiri ağırlayan festival, bu sene de zengin içeriği ve lezzetleri ile yine büyük bir buluşmaya sahne oluyor. Katılımcılar başta Adana kebap olmak üzere Adana'nın yöresel lezzetlerini tatmakta yarışıyor. Gastro Lezzet Sahnesi, Genç Şefler Yarışması, konferanslar, söyleşiler, atölye çalışmaları ve konser gibi etkinliklerin yanı sıra festivalde yer alan 100'den fazla Adana markası, şehrin ünlü lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuluyor.
Merkez Bankası'nın seçim öncesi doları tutmak için harcadığı para ortaya çıktı48 izlenme
Türkiye menşeli fıstık kremasında salmonella alarmı: ABD'de ürünler geri çağrılıyor33 izlenme
Fatih'in 'hayalet' evleri tehlike saçıyor: "Binanın altında kaldığımızda gelirler!"27 izlenme
Bu da promosyonlu baro! İş vaadiyle üye topluyorlar…73 izlenme
AKP'de 'Türk-Türkiyeli' kavgası... Köşelerde savaş çıktı33 izlenme
İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifade verdi, savcılık ifadesini yeterli bulmadı51 izlenme
Öğrenciler can derdinde müdürler yandaş koruma!25 izlenme
AKP'li belediye başkanının mal varlıklarına el konuldu29 izlenme
Sedat Peker'den peş peşe paylaşımlar! "Bugünkü misafirimiz Cihan Ekşioğlu"
Kulis: Peker ve Soylu'nun kastettiği kişi AKP’li Külünk mü?
Tahıl ambarı Konya’da ‘Venezuela’ tepkisi! "Bizim çiftçimizin anası ağlıyor buralarda. Venezuela ne alaka yani?"
Bakanlığın verileri kara tabloyu gözler önüne serdi: 440 bin çocuk doğum yaptı!