İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Seferihisar Belediyesi ile bağlantılı bazı kişi ve kuruluşların inşaat ve imar işlemleri karşılığında usulsüz menfaat sağladıkları iddiasıyla başlatılan soruşturmada Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan dahil 5 kişi tutuklandı.
Bu kapsamda 17 Haziran'da İzmir merkezli iki ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan, inşaat firması yetkilileri S.B. ve R.K.B., kamu görevlisi Ö.A. ile şirket yetkilileri S.Y. ve R.Ö. gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın devamında şirket görevlisi M.C.H. ile daha önce Güzelbahçe Belediyesi soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan tutuklu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay da gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan toplam 8 kişiden 1'i
emniyetten serbest kalırken, 7 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından
Seferihisar Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan ve
aralarında Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan ile
Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay'ın da bulunduğu 6 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, 1 kişinin adli denetimli serbest bırakılması talep edildi.
Hakimlik sorguları tamamlanan ve aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay adli kontrol şartıyla, şirket görevlisi M.C.H. ise hakimlikçe serbest bırakıldı.
(ANKA)
Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Yılma Durak Devlet Bahçeli'yi fena bombaladı!1029 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Trafik cezaları artırıldı36 izlenme
Krizi hisseden AKP'liler de isyana başladı 'Bu devlette adalet yok, Tayyip baba dediğimiz insanlar bak ne hale getirdi bizi !'210 izlenme
CHP duyurdu: "Yok öyle yağma, üzerine gideceğiz"16 izlenme
İzmir madeninde bilirkişi skandalı!78 izlenme
Sayıştay fazla harcırahları RTÜK'ten geri istedi33 izlenme
Murat Bardakçı'dan skandal sözler! "Hamas'a terör örgütü demek, İstiklal Harbi'ne bile, Kuva-yi Milliye'ye bile terör örgütü demekle eş değerdir"52 izlenme
İngiliz basınından çarpıcı iddia: "Katar'dan kovulan Hamas, Türkiye'ye taşınıyor"29 izlenme
CHP'li Gürsel Tekin: "Saray'a günlük 60 bin, senelik 21.6 milyon lira elektrik faturası ödeniyor!"
Asgari ücret ve emekli maaşında son düzlük: Uzman isim rakam verdi
Deprem bağışlarının nereye harcandığı belli oldu
Vatandaştan Erdoğan'a 'Yaygara' yanıtı! ‘Acınacak durumdayız, halkı kandırıyorlar, halk perişan, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar’