İsrail ile HAMAS arasında çatışmalar şiddetlenirken, Lübnan tarafından da İsrail’e yönelik zaman zaman saldırılar devam ediyor.
Saldırıların devam ettiği günlerde İsrail’e yönelik protestolar da devam ederken, Lübnan’da protestocular Türk Bayrağı yaktılar.
Lübnan’da bir araya gelen Hizbullah ve HAMAS yanlısı gruplarla, Ermeniler küstahça bir protestoda bulundu.
Ellerinde Ermenistan bayrakları olan grup, Türkiye'nin İsrail-HAMAS arasındaki savaşta sessiz kaldığını ve İsrail'e müdahale etmediğini söylerken, ayakları altına aldığı Türk Bayrağını daha sonra ateşe verdi. Grup Türk Bayrağı’nın yanı sıra Azerbaycan ve İsrail bayraklarını da ateşe verdiler.

LÜBNAN’I TÜRK ASKERİ KORUMAYA DEVAM EDECEK
Öte yandan Türk Bayrağı’na karşı alçakça yapılan saldırıya karşı Türk askeri Lübnan’ı korumaya devam edecek.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, iki ayrı asker gönderme tezkeresi görüşülerek kabul edildi. İlk olarak; Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşüldü.
Tezkerede; Türkiye'nin, UNIFIL'e yaptığı katkılar ile barışı koruma harekatının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlendiği belirtilerek, "Türkiye'nin katkısı gerek BM sistemi içinde gerek bölgesel ve küresel ölçekte gerekse kapsamlı sivil-asker iş birliği faaliyetleri vasıtasıyla Lübnan toplumunun her kesimi nezdinde görünürlüğünün artmasına ayrıca barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine hizmet etmiştir. Bu itibarla UNIFIL'e katkımızın sürdürülmesinin önem arz ettiği değerlendirilmektedir" denildi.
Lübnan ile ikili ilişkiler ve bölgedeki güvenlik şartları da göz önünde tutularak, BMGK'nın UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönündeki kararı uyarınca; hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek TSK unsurlarının, BMGK ve TBMM kararıyla tespit edilen ilkeler kapsamında 31 Ekim 2023'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören tezkere kabul edildi.
Ardından, Türk askerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.
Kabul edilen tezkerede; Afrika'da bölgesel istikrar ve barış için tehdit oluşturan insani ve siyasi krizlerin çözümüne vurgu yapılarak, "Krizlerin çözümüne ülkemizce askeri katkıda bulunulmasının bölgede ve genel olarak Afrika kıtasında izlemekte olduğumuz faal dış politikamızın doğal bir uzantısını oluşturacağı değerlendirilmiştir. 2016 tarihinden itibaren bu katkımızın sağlanması için, TBMM kararlarıyla gerekli izinler verilmiştir" denildi.
Bu yaklaşımdan hareketle; hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanı’nca takdir ve tespit edilmek üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, BM'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyon kapsamında yurt dışına gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı’nca verilecek izin ve belirlenecek esaslar çerçevesinde bu kuvvetlerin kullanılması için TBMM'nin son olarak 26 Ekim 2022 tarihli ve 1346 sayılı kararı ile uzatılan iznin süresi 31 Ekim 2023 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkere kabul edildi.



Yeniçağ
‘Laz inadı virüs yayıyor’ diyen Prof. Enginyurt'un AKP kongresine katıldığı ortaya çıktı!
Dünya çapında siber kaos: Yazılım sistemi arızalandı, uçuşlar etkilendi, banka uygulamaları durdu
Ne açıklama ne fezleke var vekil maaşları her ay cepte
Yine aksatmadılar! Devlet erkânı İskilipli Atıf anmasına katıldı
Çiftçiden ayçiçeği isyanı! "Rafta zam fırtınası var ama..."
Çocukların eğitim hakkı devlet eliyle yurt dışına akıyor!
Keçiören’li vatandaşlardan Mesut Özarslan’a istifa tepkisi: “Biz kendisine şahsına oy vermedik. Biz CHP'ye oy verdik. Ben Mesut diye birini tanımıyorum ki”
Adres değişmedi! 1.1 milyar TL’lik hastane ihalesi Kalyon İnşaat'a!
Kamu kurumundaki üç işçiye akılalmaz maaş: Erdoğan'ın maaşını ikiye katlamışlar!
İstanbul kıyılarına düşen İHA'nın benzeri Ordu'da görüldü! Kamikaze dronu olduğu iddia edilmişti
29 bin 77 Taşınmaz Sadece İstanbul'dan Satıldı! 4 Ülkenin Yüzölçümünden Fazla...
25 ülke gezip 450 Euro'ya telefon alan gurbetçi: "Avrupa'yı beğenen gitsin görsün, berbat. Ben de Erdoğan olsam sizi fakirleştiririm, en çok oy aldığı fakir kesim"
Sedat Peker'den çok konuşulacak paylaşım: Başbakan adayı Meral Akşener!
Emekliler sefaletle boğuşurken taze bakanlara emeklilik kıyağı