halktv.com.tr yazarı ve gazeteci Ayşenur Arslan, televizyon programının bir bölümünde "Hemen gözleri dışarıya çevirirler. Pençe harekatı… Kuzey Irak'a bomba atmışız. Ben bu pençe harekatlarını, kartal harekatlarını, şahin harekatlarını ne derseniz onun adına son yirmi senede herhalde 8 bin defa falan okumuşumdur. Sanki yerle yeksan edilmiş gibi davranırlar hiç de öyle olmadığı ortaya çıkar. Ben utanıyorum biliyor musunuz? Televizyoncu olarak gazeteci olarak her gün televizyonda bunları son dakika olarak görünce utanıyorum. Doğru değil bunlar ya" ifadelerini kullandı.
ÇİRKİN HAKARETLERLE HEDEF GÖSTERİLDİ
Arslan'ın cümleleri başka bir televizyon kanalındaki programda tartışıldı, Arslan hedef gösterildi...
Aynı yayın, kanalın sosyal medya hesabından 'Ayşenur Arslan Mehmetçiğin operasyonundan utanıyormuş' başlığıyla da paylaşıldı. İddiaya göre İzmir'de yaşayan A.K., sosyal medyadaki bu paylaşımın altına, 'Ayşenur git o ismini değiştir çünkü ismin bile yüzüne nur getirmemiş nursuz pislik' yorumunda bulundu.
2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Arslan, avukatı aracılığıyla A.K.'den şikayetçi olurken, İzmir 51'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
HİÇBİR CEZA VERİLMEDİ
Hakim, söz konusu videonun 'Ayşenur Arslan Mehmetçiğin operasyonundan utanıyormuş' şeklindeki başlıkla sunulmuş olması dikkate alındığında sanığın, paylaşımını haksız tahrik saikine bağlı olarak gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.
Hakim, katılanın konuşma içeriği ve sanığın buna yönelik paylaşımı dikkate alındığında sanığa ceza verilmesinin hak ve nesafet ölçülerine aykırı düşeceğinin altını çizdi. Sanığın savunmasının sırf suçtan kurtulmaya yönelik olduğu anlaşıldığına vurgu yapan hakim, haksız tahrik nedeniyle sanığa ceza verilmesine yer olmadığına kanaat getirip ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.
Kararı değerlendiren A.K.'nin avukatı Oğuzhan Bizkevelci, "Sayın mahkeme vermiş olduğu kararıyla halkı haksız şekilde tahrik eden kişilerin bunun üzerinden maddi menfaat elde etmesinin önünü tıkamıştır" dedi.
halktv.com.tr
Narin cinayetinde büyük delil ortaya çıktı: Bu görüntüler katili ortaya çıkaracak!35 izlenme
AKP'de büyük kriz! Üst üste istifalar...74 izlenme
Yine boşa gitti milyonlar! Yandaşların yaptığı yoldan sonra şimdi de fabrika çöktü!50 izlenme
Bu yangınlar bilinçli mi? İzmir'de ormanlar yine yanıyor!48 izlenme
Kahramanmaraşlı depremzede isyan etti! 'İlk 40 saat kimse gelmedi. İnsanlar molozların altında soğuktan öldü'37 izlenme
Çek, Sırp ve Yunanlar'dan tehlikeli tahrik: Atatürk'ün evi dert oldu6 izlenme
Pınar Gültekin için adalet isteyen kadına hapis!40 izlenme
Çocuğunun devlet okuluna kaydı için para istenmesi veliyi böyle çıldırttı20 izlenme
Sedat Peker’in eşinden fotoğraflı mesaj
Diyarbakır'da depremden sonra korkutan görüntü: Yer yarıldı dereye içine aldı
Nihal Olçok’tan Sedat Peker’e 'konuşalım' çağrısı! "Bu konu Türkiye’yi başka bir yere taşır"
Ensar'ın etkinliğinin ihalesi Ensar'a: AKP’li İBB’den bir milyon TL!