Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2010’da restore edilerek müze olacağı açıklanan Mimar Sinan yapısı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün "Külliye" adıyla kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı.
Twitter’da Önder Kaya adlı bir kullanıcı "Haseki Külliyesi’nin bir kısmını bir kahvaltı salonuna kiralanınca böyle bir tabela çıkmış ortaya" ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, yer alan fotoğrafta "Külli'ye Kahvaltı Salonu" tabelasının olduğu görüldü.
Bir dönem Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün kahvaltı salonuna çevrilmesine tepki gösterdi. Polat, "Vakıflarda 3 yıl çalışıp müzesini hazırlamıştım. Vitrini, Belgeseli, logosu, kitabı bile dahil bitmişti. Bu haldeyken Diyanet’e devredildi, 10 yıldır bahçesinde lahana yetiştiriliyor. Hayrat vakıf eseri kahvaltıcı olmuş çok mu?" ifadelerini kullandı.
DİYANET'E BAĞLI
Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2010’da İstanbul’da bulunan tarihî Haseki Külliyesi’nin restore edilerek müze yapılacağını açıklamıştı. Külliyenin 1977’den bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verdiği biliniyor.
İşte Polat'ın o paylaşımı:

http://www.krttv.com.tr/gundem/mimarsinanineserinikahvaltisalonuyaptilarh73881.html
ABD, F-16'ların Türkiye'ye satışına onay verdi21 izlenme
Vatandaşın bankaya borcu 511 milyar lira66 izlenme
Otobüs şoförü 'Gazi' Muhammed’i hastanelik etti!137 izlenme
AKP asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı!83 izlenme
AKP'ye yakın anket şirketinden Erdoğan'a şok!43 izlenme
'Maydonoz Döner' zincirine FETÖ operasyonu: Yüzlerce gözaltı17 izlenme
Memleketimizi dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız ! Yapar mıyız ? 'Hayıııır' :))2732 izlenme
İstanbul'da kar alarmı! Okullar yarın tatil60 izlenme
Atamızın cesaretini anlatan ve tüyleri diken diken eden bir hikâye: Ya ölürüz ya vatan kurtulur
Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 30,3700 seviyesinden işlem görüyor
Deprem konutları ihaleleri saray müteahhidine gidiyor
1000 gündür tutuklu olan Osman Kavala’nın eşi ve avukatlarından flaş açıklamalar!