12 Ağustos 2021 tarihinde Kocaeli’nin Gebze ilçesi 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda, Eğitim Sen, Makine Mühendisleri Odası (MMO), Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği ve Tüm EmekliSen'in çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar "Emeğin Kürsüsü"nü kurdu. Kurulan kürsüde sendika, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar söz aldı.
Etkinlikte söz alan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Sema Olkun Kopal'ın, "… ABD emperyalistleri Büyük Ortadoğu Projesi'ni yönetiyor. Halkları birbirine düşürüyor. Ülkemizi üç parçaya bölmek istiyor, AKP iktidarı ve onun reisi de bu projenin bildiğiniz gibi eş başkanlığını yapıyor" ifadesi nedeniyle hâkim karşısına çıktığı öğrenildi. “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanan Kopal’ın beraatına karar verildi.
27 Ekim’de Gebze 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasına sanık Sema Olkun Kopal, Kopal’ın avukatı Pınar Akbina ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın avukatı Tuğba Ergün katıldı.
BERAAT KARARI VERİLDİ
'HİÇBİR ŞEKİLDE HAKARET SÖZ KONUSU DEĞİL'
Konuya ilişkin Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'a konuşan Kopal, "Gıda Mühendisleri Odası meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadele eden, gıda politikalarının halkımızın ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda belirlenmesi için görüşdeğerlendirme ortaya koyan halkçıtoplumcu bir meslek örgütüdür. Bu doğrultuda yönetime gelen, sorumluluk alan yöneticiler olarak bizler, meslektaşlarımızın sorunlarını, bu sorunların sebeplerini ve çözüm önerilerini ortaya koymak zorundayız. Ayrıca ülkemizde halkımızın içinde yaşadığı hayat pahalılığı, fahiş oranlarda artan gıda fiyatları, çocuklarımızın ve halkımızın bu yüzden yeterli beslenememesi gibi temel sorunları ve bu sorunların kaynağını, bu sorunları yaratanları ortaya koymak zorundayız. Bir demokratik kitle örgütü yöneticisi olarak bu sorunları dile getirmek bizim en haklı görevimiz ve sorumluluğumuz. İşte bu görevimizi yerine getirirken yaptığımız değerlendirmelertespitler, hiçbir şekilde kişisel bir hakaret söz konusu olmadığı halde 'hakaret' addedilmiş, tarafımıza dava açılmıştır" dedi.
'MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Kopal açıklamasının devamında şöyle konuştu:
Aslında hiç açılmaması gereken bu davanın karar duruşmasında herhangi bir 'hakaret' olmadığı bildirilerek beraat kararı verilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin sorunlarının çözümü için, başta çocuklarımız gelmek üzere halkımızın ucuz, güvenli, yeterli gıdaya ulaşabilmesi için ve ülkemizin içine sokulduğu dışa bağımlı gıdatarım politikalarına karşı aynı inanç, kararlılık ve cesaretle mücadele etmeye devam edeceğiz.
Güllü'nün oğlundan kız kardeşi Tuğyan Ülkem hakkında bomba iddia14 izlenme
"Turizm baltalanmasın diye Antalya'daki tüm vakalar Konya'ya gönderiliyor"75 izlenme
CHP'li Başarır'dan Mahir Ünal'a 'Tank Palet' yanıtı "Utanmaz katar artığı"91 izlenme
Öldürülen IŞİD liderinin sülalesi Türkiye'de yaşıyormuş!1539 izlenme
Büyük resim ne!188 izlenme
İstanbul Valiliği TÜGVA’nın tüm okullara girişine onay verdi iddiası33 izlenme
Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman coronavirüsten hayatını kaybetti!124 izlenme
Olimpiyatlara başörtüsü takmadan giden İranlı atletten haber yok33 izlenme
AKP'li vekil 'Erdoğan bizim mabudumuz (ilahımız)' dedi, Meclis karıştı !
Maaşı azalan AKP’li başkan yardımcısı kendi belediyesini mahkemeye verdi!
‘Antalya’daki 600 daire’ sorusuna Turgut Altınok’tan yanıt: "Babadan kalan"
Vatandaş isyan etti: "Nasıl bayram alışverişi yapalım?"