6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından alkollü içeceklere ve tütün mamüllerine gelen zam yağmurunun ardından Kıbrıs ve Türkiye'deki rakı fiyatları arasındaki fark gündem oldu.
Özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarına, altı aylık üretici enflasyonu olan yüzde 19,49 oranında zam gelmesinin ardından içki markaları ÖTV zammının yanına kendi zamlarını ekledi.
Son zamla birlikte yerli üretim olan bir rakı markasının 70’lik rakı fiyatı Türkiye'de 925 lira oldu.
Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan bir kişi ise aynı rakının Kıbrıs'ta 255,90 lira olduğunu kaydetti.
Bu paylaşımı yanıtlayan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş "Aradaki 670 TL bizde vergi" ifadelerine yer verdi.
Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 70'lik rakıdan alınan vergi miktarındaki artışları hesaplamıştı.
Bingöl'ün hesabına göre; 70'lik rakıda ÖTV tutarı 334,72 TL'den 399,96 TL'ye, KDV tutarı 116,50 TL'den 142,21 TL'ye, toplam vergi tutarı da 451,22 TL'den 542,17 TL'ye yükseldi.
Yılbaşında yaklaşık 699 TL olan ve nisanda üretici zammıyla 775 TL'ye yükselen 70'lik rakı fiyatı bugün 925 liraya ulaştı.
Sözcü
Oy verdikleri parti iktidar olmasına rağmen AKP'li gençler yurt dışına gitmek istiyor!114 izlenme
Tutuklanan Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Karar hukuki değil, siyasi!50 izlenme
Sigara ve alkole yeni yasaklar geliyor!101 izlenme
İşte Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter’in gözaltına alınmadan önceki mesajları...26 izlenme
Ünlü iş insanları niye tek tek ifadeye çağrılıyor? Nedeni ortaya çıktı29 izlenme
Bu kadar mı dardasınız?23 izlenme
CHP’li belediye başkanı personelini işte böyle uyardı "Çalışmamakta ısrar edenler işten çıkarılacak"73 izlenme
Rize’de tartışma yaratan karar: Cengiz’e serbest, başkalarına yasak!62 izlenme