CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, Ak Parti adayı Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları hakkında iftira, suç uydurma ve hakaret suçlarından suç duyurusunda bulundu.
Millet İttifakı’nın CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, rakibi olan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında kandil içerikli cümleler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Mansur Yavaş, Özhaseki’nin kullandığı cümlelerle şahsına iftira, suç uydurma ve hakaret suçları işlediği gerekçesiyle, adli soruşturma ve cezalandırılması için Kamu Davası açılmasını istedi.
TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
Ayrıca, Mansur Yavaş’ın konuyla ilgili olarak tazminat davası da açacağı bildirildi.
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseski, katıldığı bir televizyon programında "Diyelim Mansur Yavaş Ankara'yı kazandı, Kandil'in gönderdiği adamları mı belediyeye alacak bunu söylüyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.
SOMUT BİR FİİL VE OLGU OLMAKSIZIN
TV programındaki video görüntülerin delil olarak verildiği suç duyurusu dilekçesinde, "Şüpheli Özhaseki, 5237 sayılı Kanunun 125. maddesinde düzenlenen "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikli somut bir fiil veya olgu isnat etmek" fiilini gerçekleştirme suretiyle müvekkil Mansur Yavaş'a ayrıca "alenen" hakaret etmiştir" ifadelerine yer verildi.
https://www.siyasetcafe.com/chpankaraadayiyavastanakpartiadayimehmetozhasekiyesucduyurusu48014h.htm
Flaş teklif AKP'den geldi! Parsel parsel satış dönemi araştırılacak!103 izlenme
KYK yurdunda kalan kız gözyaşları ile isyan etti: “Yemeğin içinde ne var belli değil. Hiçbir şeye izin vermiyorlar. Dağın başındayım, internet çekmiyor”25 izlenme
Deli Dumrul’a 411 milyar TL akacak!50 izlenme
Libya'daki sel felaketinden sonra oluşmuştu: Çöldeki gölün içinden görüntüler geldi54 izlenme
Siyasilerden iki şehit tepkisi22 izlenme
Anaokulu ve bakıcı fiyatları 1 yılda yüzde 150 arttı27 izlenme
Kaçak TOKİ inşaatına İSKİ’den yıkım kararı27 izlenme
Hem depremzede hem emekli: İsyan etti41 izlenme