CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, Ak Parti adayı Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları hakkında iftira, suç uydurma ve hakaret suçlarından suç duyurusunda bulundu.
Millet İttifakı’nın CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, rakibi olan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında kandil içerikli cümleler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Mansur Yavaş, Özhaseki’nin kullandığı cümlelerle şahsına iftira, suç uydurma ve hakaret suçları işlediği gerekçesiyle, adli soruşturma ve cezalandırılması için Kamu Davası açılmasını istedi.
TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
Ayrıca, Mansur Yavaş’ın konuyla ilgili olarak tazminat davası da açacağı bildirildi.
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseski, katıldığı bir televizyon programında "Diyelim Mansur Yavaş Ankara'yı kazandı, Kandil'in gönderdiği adamları mı belediyeye alacak bunu söylüyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.
SOMUT BİR FİİL VE OLGU OLMAKSIZIN
TV programındaki video görüntülerin delil olarak verildiği suç duyurusu dilekçesinde, "Şüpheli Özhaseki, 5237 sayılı Kanunun 125. maddesinde düzenlenen "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikli somut bir fiil veya olgu isnat etmek" fiilini gerçekleştirme suretiyle müvekkil Mansur Yavaş'a ayrıca "alenen" hakaret etmiştir" ifadelerine yer verildi.
https://www.siyasetcafe.com/chpankaraadayiyavastanakpartiadayimehmetozhasekiyesucduyurusu48014h.htm
TTK, kendi maden ocağını denetliyor!33 izlenme
CHP’li Emir’den çarpıcı iddialar! Soylu'nun kuzeni, 15 TL'lik ürünü SGK'ya 1.000 TL'ye satmış!58 izlenme
CHP'den şehit olan askerler için sert tepki! "Sorumlular ordudan ihraç edilmeli"16 izlenme
İBB, tahsis kararını iptal ederek mülkünü geri aldı28 izlenme
AKP’li belediyeden İlim Yayma Cemiyeti’ne 'bedelsiz' kafe!74 izlenme
Rusya'nın, Ukrayna'nın Mariupol şehrinde bulunan Azovstal çelik fabrikasında kullandığı fosfor bombaları gökyüzünde ilk kez görüntülendi!61 izlenme
Trump'ın ateşkes ilanından sonra İran, İsrail'e füzeler fırlatt! Galile'de hava savunma sistemi füzeleri önlemeye çalıştı25 izlenme
Abdulkadir Selvi ortalığı karıştırdı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı34 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen 16 bin nüfuslu ilçenin 120 milyon lira borcu çıktı!
Muhittin Böcek etkin pişmanlıktan faydalandı... Herkes bunu soruyor: 39 günde ne değişti?
Vergi borcu ödemek için demir kapının üzerinden atladılar!
11 yaşındaki çocuğa tecavüz edip intiharına sebep olanlar beraat etti!