Özdil, "En azından iktidarın – Sağlık Bakanı'nın Türk ve dünya kamuoyundan açık özür borcu vardır. Salgın yönetiminde en temel yanlış saydamdürüst davranmamak oldu. Halk tüm güvenini yitirdi. Ülkemize bundan daha büyük bir kötülük olamazdı.Bakan Koca, 1 Ekim 2020'de 2. bir açıklama yaparak verileri sakladıklarını bir kez daha itiraf etti ve ulusal çıkarları koruma gerekçesine sığındı." düşüncesini dile getirdi.
Özdil, "Bu çok daha derin bir aymazlık (gaflet), çünkü gerçek durumumuzu ilgili devletler fazlasıyla biliyor. Nitekim Bakan Koca'nın 'uğursuz' (sinister) açıklamasını izleyen gün Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye'den kural dışı vaka = hasta tanımlaması hakkında açıklama istedi. İngiltere, 3 Ekim'de başlamak üzere Türkiye'den dönecekleri–gelecekleri 14 gün karantinaya alacağını duyurdu. Böyle mi savunulur ülkenin ulusal çıkarları?" ifadesini kullandı.
Yazının devamı için tıklayın
https://abcgazetesi.com/yilmazozdilreisizinverirsesaglikbakanininistifaetmesigerekir361356
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 18.847 yeni vaka tespit edildi, 154 kişi hayatını kaybetti, 14.426 kişi sağlığına kavuştu!79 izlenme
AKP’li aday Hamza Dağ, İzmir'deki afişlerinde ampulü sildi37 izlenme
İletişim Başkanlığı’nın ödeneği 4'e katlandı!52 izlenme
FETÖ firarisi AKP’nin adayına destek istedi!189 izlenme
Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı 3 günde çöktü!110 izlenme
Emekliye bayramda ikramiye var, maaş yok43 izlenme
Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesini hedef aldı! "Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabiri değiştirilmelidir. 'Devletin ülkesi, milleti olmaz"39 izlenme
AKP'nin avukatına Yalova Belediyesi'nden büyük kıyak65 izlenme