Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu'nca kabul edilerek Anadolu imam hatip liselerine dağıtılan 'Arapça 9. Sınıf Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı'nda Suriye devletinin bayrağı yerine ÖSO bayrağı kullanıldı.
Ders kitabının 11'inci sayfasında yer alan 'Milliyet' başlığı altında, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 devlet kendi bayrakları resmedilirken, Suriye'de 1980'de kullanılmaya başlanan ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ni temsil eden bayrağa yer verilmedi. 

TARTIŞMALI KARARLARA DEVAM EDİYOR
Son zamanlarda sıklıkla ders kitapları ve müfredatta yaptığı değişiklikler ile gündeme gelen MEB, pek çok kesim tarafından eleştirilerin hedefi olmuştu. MEB'in son zamanlarda aldığı tartışmalı kararlar arasında tarih kitaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Baş Komutan' olarak bahsetmesi ve Kıbrıs Zaferi'ni dönemin başbakanı Bülent Ecevit'i zikretmeden işlemesi de yer alıyor.
ÖZGÜR SURİYE ORDUSU TARTIŞMALI BİR YAPI
Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de 2011 yılında Arap Baharı ile başlayan ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan iç savaş sonucu ortaya çıkan silahlı gruplardan birisi olarak biliniyor.
Esad yönetiminin protestoları bastırma girişimleri sonucunda örgütlenen yapı, içerisine ordudan istifa eden çok sayıda askeri de alarak düzensiz bir ordu görünümü kazandı.
ÖSO'nun içerisine giren bazı gruplar birçok defa eleştiri konusu olmuş ve Türk kamuoyunda da tartışılmıştı.
Türkiye ile iyi ilişkiler kuran grup, bir dönem ABD ve batılı güçler tarafından 'EğitDonat' planı kapsamında desteklenerek Esad karşıtı bir aktör olarak sahaya sürüldü.
TSK'nın, Suriye'nin kuzeyine düzenlemiş olduğu Barış Pınarı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı'na da destek veren grup, 30 Mayıs 2017 tarihinde yeniden yapılanmaya giderek Suriye Milli Ordusu adını kullanmaya başladı.
https://www.aykiri.com.tr/mebinkitabindasuriyedevletininresmibayragigittiosobayragigeldi/14221/
Erdoğan gitti, Hatay’ın gerçeği gün yüzüne çıktı10 izlenme
Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı uyardı96 izlenme
''Jet Fadıl'' markası icradan satılacak161 izlenme
'Yenidoğan Skandalı'nın ardından... İYİ Partili Çömez'den çarpıcı iddia!32 izlenme
Emekli öğretmenlere ikinci maaş şoku!36 izlenme
Ayakkabısı çamurlu şehit babası: Araba mahvolur binemem159 izlenme
Erdoğan'dan '128 milyar dolar nerede?' sorusuna yine çelişen cevaplar! Önce 'Salgında kullandık' sonra 'Merkez Bankası'nda duruyor!'91 izlenme
Bütçe 2021 yılında 192 milyar lira açık verdi!40 izlenme
Yazıklar olsun! Sağlık çalışanını bu hale getirdiler!
Hilal Kaplan'ı yerin dibine sokacak sözler! "Görgüsüzlüğe, çiğliğe, çirkinliğe bakar mısınız?"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vefat sayısı 4.746, vaka sayısı da 173.036 oldu!
Cumhur'un kurduğu barajları yıkan anket açıklandı: Böylesi hiç görülmemişti