Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Maziden Atiye" temalı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısında, kadınların çalışmaması yönünde ifadelerin sarf edildiği iddia edildi. O sırada söz alan bir öğrencinin tepkisi salonda alkış topladı.
"Bugün bir kadın çocuk yapmayı tercih edebilir ve bu yüzden bir kadını yargılanmayız. Bugün bir kadın çocuk yapmayıp çalışmayı tercih edebilir bu yüzden de yargılamayız. Bir kadın çocuk yapıp ekonomik özgürlüğünü kazanmak isteyebilir, bu yüzden çalışmayı tercih edebilir. Evine gelip çocuğuna da bakabilir. Bu yüzden de biz kadını yargılayamayız. Bunların hepsi teker teker kadınların seçimidir. Ve bugün bence erkeklerin bu konuda yorum yapması çok da mantıklı değildir. Çünkü bu sorumlulukların hepsi kadınların sorumluluklarıdır. İkincisi, bugün genel bizce bugün bir kadının evde oturup çocuğuna bakarak hiçbir sorumluluk almadan hiçbir yerine para getirmeden erkeğin eline bakarak çocuğun bezini belki eşinden istemesi çok sıkıntılı bir durum.
Bunun alternatifi de kadın bugün gidip çalışarak çocuğuna bez alabilecek parayı kazanarak evine gelip çocuğunu besleyerek belki emzirerek sonra kendi aldığın bezi kocasıyla bakmadan aldığın evin çocuğuna kullanarak bize bugün çok daha mutlu olur. Çok daha ekonomik özgürlük kazanmış bir kadın olarak toplumda çok daha kabul görür ve bizce bugün sizin anlattığınız tüm avantajların hepsinin üzerine geçer ve bu yüzden de çok amaçlı bulmuyorum."
Sözcü
Mansur Yavaş açıkladı: Ankara kesin
Her şey katarlıların rahatı için! Katar'da Türk malı ayçiçek yağı sudan ucuz!
Yerlilik ve millikte bugün: Amerikalı şirkete petrol arama kıyağı
Lale devri bitti! Türkiye'de orta sınıfı bekleyen tehlike!
AKtrollerin kavgası büyüyor! Erdoğan’ın eski danışmanından AKP’ye sert eleştiri!
Anıtkabir’de tarihi rekor!
İmkânlar AKP'lilerin yakınlarına mı yarıyor ! 'İsveç'ten dönmek için uçak bulamayınca, halamın torunu olan SAĞLIK BAKANI'nı aradık bize uçak gönderdi !'
Marmaray'daki güvenlik görevlileri çocukları saçından çekerek trenden çıkarmaya çalıştı, vatandaşlar tepki gösterdi!
Akit yazarı Kadın Milli Voleybol Takımı'nı hedef aldı
Kılıçdaroğlu’nun kürsüye davet edilişinde dikkat çeken ifadeler! ‘Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım’