Köylülerin günlerce süren direnişine rağmen zeytinliklerin maden şirketlerine açılmasına yönelik teklif TBMM'de oluşturulan komisyonda oy çokluğuyla kabul edildi.
Söz konusu yasayla zeytinliklerin talan edileceğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekilleri Murat Emir ve Ali Mahir Başarır sert tepki gösterdi.
'Maden Yasası' adı verilen yasanın kabul edildiği komisyon sonrası TBMM'de basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bugün hem Meclis Komisyonu yerindeydi hem de diğer komisyon yerindeydi. Diğer komisyon da yerinde olduğu için gönül rahatlığıyla zeytinlerin, tarım alanlarının talanına el kaldırdılar” dedi.
"Zeytinleri, köylüleri toprağından söküp atacak olan karara evet derken kaldırdığınız ellerinizi hangi tekliflerle kirlettiniz! AKP, bu kıyımın dördüncü ortağıdır!" diyen CHP'li Murat Emir ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP'ye şu tepkiyi gösterdi:
"3 şirkete süper izinle zeytinleri katletmek için koordinatlarına kadar belli olan adrese teslim kıyım yasasını alelacele oy çokluğuyla meclisten geçirdiler! Günlerce sabaha kadar çalıştırdıkları yüce meclisi bu yasa uğruna hiç utanmadan oyaladılar! Aceleleri vardı, çünkü suçluların telaşı içerisindeler. Zeytinleri, köylüleri toprağından söküp atacak olan karara evet derken kaldırdığınız ellerinizi hangi tekliflerle kirlettiniz! AKP, bu kıyımın dördüncü ortağıdır! Çünkü şirketlere ihale çoktan verilmiş! Günlerdir Meclis önünde yatan köylüyü görmediler, toprağa, zeytin ağacına sarılıp iş makinelerine karşı etten duvar olan, kıymayın diye feryat eden halktan utanmadılar. Acele kamulaştırmayla toprağına el koyduğunuz köylüler nereye gidecek? Bin yıllık ağacı nereye taşıyorsun? Taşımak demek kesmek demek, doğrudan kıyım demek! “Zarar verilmeyecekmiş, yerine iki katı dikilecekmiş.” Bin yıllık ağacı kestiğinde yerine dikeceğin 20 yıl ürün vermeyecek fidanla köylü ne yiyecek? Millete değil, sermayeye hizmet eden bu yasa resmen yolsuzluğun yasası, rüşvetin kılıfıdır! AKP, halkın ağacını şirketlere satmıştır! Bu millet sizi, yediğiniz haramla, sattığınız doğayla, çaldığınız gelecekle yargılayıp, kangren gibi yapıştığınız bağrından söküp atacak!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da adrese teslim oldunu belirttiği yasa teklifine ret oyu verdiğini paylaştı.
AYM'ye başvuracaklarını söyleyen Yavuzyılmaz, şu paylaşımı yaptı:
"Adrese teslim zeytin katliamı kanun teklifine hayır dedik. AK Parti çoğunluğuyla kanun Meclisten geçse de, Anayasa Mahkemesi’nde görüşürüz!"
Yurttaşlar sokağa çıktı, iktidar sessiz kaldı, Alaattin Çakıcı hedef gösterdi!62 izlenme
Sinan Oğan 100 bin imzaya ulaştı31 izlenme
Atatürk'e bir hakaret daha ! Adı Hasan Akar !999 izlenme
Yangına 65, itibara 697 milyon11 izlenme
Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı16 izlenme
"Çocuğum 'günah' diye halasına sarılmıyor"77 izlenme
Yenikapı’daki araç sergisi açık hava müzesine döndü!87 izlenme
Meclis doktorunun testi pozitif çıktı!87 izlenme
Öğrenci yurtlarına harcanması gereken paralar iktidara yakın vakıflara aktarıldı!
Sedat Peker'in iddiaları AKP'de huzursuzluk oluşturdu: Aday yapılmayacak
0 derecede et kuyruğu
Cem Küçük'ten iktidarı kızdıracak açıklama! "FETÖ ile ilgili belgeler arasında Kavala'nın adı yok"