Köylülerin günlerce süren direnişine rağmen zeytinliklerin maden şirketlerine açılmasına yönelik teklif TBMM'de oluşturulan komisyonda oy çokluğuyla kabul edildi.
Söz konusu yasayla zeytinliklerin talan edileceğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekilleri Murat Emir ve Ali Mahir Başarır sert tepki gösterdi.
'Maden Yasası' adı verilen yasanın kabul edildiği komisyon sonrası TBMM'de basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bugün hem Meclis Komisyonu yerindeydi hem de diğer komisyon yerindeydi. Diğer komisyon da yerinde olduğu için gönül rahatlığıyla zeytinlerin, tarım alanlarının talanına el kaldırdılar” dedi.
"Zeytinleri, köylüleri toprağından söküp atacak olan karara evet derken kaldırdığınız ellerinizi hangi tekliflerle kirlettiniz! AKP, bu kıyımın dördüncü ortağıdır!" diyen CHP'li Murat Emir ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP'ye şu tepkiyi gösterdi:
"3 şirkete süper izinle zeytinleri katletmek için koordinatlarına kadar belli olan adrese teslim kıyım yasasını alelacele oy çokluğuyla meclisten geçirdiler! Günlerce sabaha kadar çalıştırdıkları yüce meclisi bu yasa uğruna hiç utanmadan oyaladılar! Aceleleri vardı, çünkü suçluların telaşı içerisindeler. Zeytinleri, köylüleri toprağından söküp atacak olan karara evet derken kaldırdığınız ellerinizi hangi tekliflerle kirlettiniz! AKP, bu kıyımın dördüncü ortağıdır! Çünkü şirketlere ihale çoktan verilmiş! Günlerdir Meclis önünde yatan köylüyü görmediler, toprağa, zeytin ağacına sarılıp iş makinelerine karşı etten duvar olan, kıymayın diye feryat eden halktan utanmadılar. Acele kamulaştırmayla toprağına el koyduğunuz köylüler nereye gidecek? Bin yıllık ağacı nereye taşıyorsun? Taşımak demek kesmek demek, doğrudan kıyım demek! “Zarar verilmeyecekmiş, yerine iki katı dikilecekmiş.” Bin yıllık ağacı kestiğinde yerine dikeceğin 20 yıl ürün vermeyecek fidanla köylü ne yiyecek? Millete değil, sermayeye hizmet eden bu yasa resmen yolsuzluğun yasası, rüşvetin kılıfıdır! AKP, halkın ağacını şirketlere satmıştır! Bu millet sizi, yediğiniz haramla, sattığınız doğayla, çaldığınız gelecekle yargılayıp, kangren gibi yapıştığınız bağrından söküp atacak!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da adrese teslim oldunu belirttiği yasa teklifine ret oyu verdiğini paylaştı.
AYM'ye başvuracaklarını söyleyen Yavuzyılmaz, şu paylaşımı yaptı:
"Adrese teslim zeytin katliamı kanun teklifine hayır dedik. AK Parti çoğunluğuyla kanun Meclisten geçse de, Anayasa Mahkemesi’nde görüşürüz!"
Şahan Gökbakar'dan Kerem Kınık'a: Kalk o koltuktan!54 izlenme
MHP'li başkan alkol satılıyor diye mezuniyet balosunun yapıldığı tatil köyünü bastı, jandarmaya saldırdı !276 izlenme
AKP'nin imtiyazlı damadına sıra yok! Onayı jet hızıyla aldı: Yanıtlanacak sorular Mehmet Şimşek'e kaldı25 izlenme
Ali Erbaş'ın bitmez kini devam ediyor! Cumhuriyet dönemini hedef aldı, dediği yine doğru çıkmadı! İlk imam hatip 1924'te açıldı44 izlenme
Veresiye olmasa millet aç kalacak!149 izlenme
'Emekli ikramiyesiyle 2018'de kurban kesiliyordu, 2024'de 4,5 kilo et alınıyor'36 izlenme
Erdoğan 'evine ekmek götüremeyen mi var?' diye sordu cevap sokaktan geldi 'Çocuklarım evde aç, aç!'79 izlenme
CHP Genel Merkez'ine gelen yurttaşlar, yandaş kanalları binadan uzaklaştırdı!23 izlenme
CHP’den Abdulkadir Selvi’ye: Bu işin peşini bırakmayacağız
Mansur Yavaş 'Heykellere 342 milyon harcanmış ! Harcadığınız paranın faizini ödüyorum !'
Gazeteci Orhan Uğuroğlu'na saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı!
Ukrayna, Rusya'nın Bryanski şehrindeki bir petrol tesisi ile mühimmat deposunu füzelerle vurdu!