AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 Ocak 2021 tarihinde rektör olarak atadığı ancak devlet memuru olmayan Prof. Dr. Melih Bulu için İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde kadro açıldığı iddiası doğrulandı. Bulu, İstanbul Medeniyet Üniveristesi'ndeki kadroya yerleştirildi.
Bulu, daha önce vakıf üniversitelerinde çalıştığı için devlet memuru sayılmıyordu ve bu yüzden, resmen rektör olarak göreve başlayamamıştı. Bulu'nun devlet memuru olabilmesi için İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde 28 Şubat'ta bir kişilik profesörlük kadrosu açıldığı ortaya çıkmıştı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) rektör olmak için kadroya gerek olmadığını söylese de Boğaziçi Üniversitesi'nin Senato kararları, Bulu'nun profesör ve ardından rektör olması için belirli kriterler öngörüyor. Bulu'nun rektörlüğünün yasal zemine oturtulması için aranan memuriyet görevi bulundu ve rektörlüğü için yasal ortam hazırlanmış oldu. Bulu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalına profesör olarak yerleştirildi.
Medeniyet Üniversitesi tarafından açılan profesör kadrosu ilanın Bulu'ya özel açıldığı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Bu kadroya ilişkin İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin Personel Daire Başkanlığı web sitesinde yer alan ilandaki şartlar Bulu'nun uzmanlık alanıyla neredeyse birebir örtüşüyordu. Başvuruda, aranan profesörün nitelikleri, "Yönetim ve organizasyon alanında doçent olup, inovasyon ve rekabet alanında bilimsel çalışmaları olmak. Yükseköğretim Kurumunda Stratejik Yönetim ve Oyun Teorisi derslerini vermiş olmak" ifadeleriyle belirtiliyordu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 5 Ocak'ta yaptığı açıklamada Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi için rektörlük başvuru şartlarını sağladığını, kadroya gerek olmadığını savunmuşu.
AKP'liye kanun işlemiyor: Milletvekili adayı olan AKP'li Yağcı istifa etmedi36 izlenme
AB hibeleri Bilal Erdoğan'ın vakıflarına akmış!52 izlenme
Pirzola, Meclis kürsüsünde: "AKP kiloyu gram yaptı"44 izlenme
Kızı için yol açtıran babanın borçlarını Valilik kapattı!368 izlenme
İYİ Partili Turhan Çömez ile CHP'li Gaye Usluer canlı yayında kavga etti35 izlenme
AKP'li meclis üyesi kadın içindeki kini kustu! 'Sen bu sıralarda oturmayı Atatürk'e borçlusun ben AKP'ye ve Erdoğan'a borçluyum!'112 izlenme
AKP'li Halime Kökce fena köşeye sıkıştı!85 izlenme
Müze gezisinde herkesin gitmesini bekleyip Atatürk'e sarılan çocuk izleyenleri duygulandırdı53 izlenme
Asgari ücrette kara tablo gözler önüne serildi
İşsizlik rakamları açıklandı! İşsizlik rekor artış gösterdi!
AKP İl Başkanı'nın övünerek açıkladığı rakamlarda bile AKP İstanbul'da ne yaparsa yapsın kaybediyor
Diyanet İşleri Başkanı Suudi bakanla görüştü: Yüksek kur hac ve umreye olan talepte azaltma yaratmadı.