Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) ait Dikmen Vadisi’ndeki lojman villalarıyla ilgili Yargıtay’ın kesinleşmiş kararına rağmen, eski ABB Başkanı AKP'li Melih Gökçek’in yeni bir hukuksuzluğa daha imza attığı ortaya çıktı.
Gökçek, işgalci konumda bulunduğu belediye lojmanını nihayet tahliye etti, ancak bu kez de konutun anahtarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmiyor.
Edinilen bilgilere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi, taşınmazın anahtarının teslim alınabilmesi için Kaymakamlığa başvuruda bulundu.
Sürecin idari yollarla çözülmesi için resmi girişimler başlatıldı.
Melih Gökçek, 2017'de ABB Başkanlığı görevini sürdürürken, belediyeye ait dört lojman villanın satış ihalesini gerçekleştirmiş, ihaleyi ise eşi ile iki avukatı kazanmıştı.
Görevden ayrıldıktan sonra iki ay içinde boşaltması gereken dubleks konutta oturmaya devam eden Gökçek, konutlarda fiilen yaşadığı sırada satış işlemi tamamlanmıştı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, söz konusu satışlara ilişkin suç duyurusunda bulunmuş ve dava açmıştı. Mahkeme, satın alma işleminin usulsüz olduğuna hükmetmiş; taşınmazların ABB’ye iadesine karar vermişti. Karar, Yargıtay tarafından da onanmıştı.
Dört lojman villa, 2018 yılında Gökçek ailesi tarafından 7 milyon 900 bin TL’ye satın alınmıştı. Yargıtay, ihalenin kanuna aykırı olduğu yönünde kesin karar vermişti.
Temmuz ayında onanan kararın üzerinden aylar geçmesine rağmen, Gökçek uzunca bir süre evi tahliye etmekte direnmişti.
Geçtiğimiz günlerde evi tahliye eden gökçek bu kez de Ankara Büyükşehir Belediyesine anahtarları teslim etmemekte direniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamuya ait taşınmazların eksiksiz ve fiilen teslim alınması için hukuki ve idari süreci sürdürüyor.
Bu nasıl iş? Polis baş edemediği yabancı şüpheliyi serbest bıraktı!57 izlenme
AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yardım ihalesi açtı! İhale davet usulü yapıldı, 3 firma davet edildi, ihaleyi kazanan firma dikkatlerden kaçmadı!88 izlenme
200 dönüm araziyi verip "Yeter ki cezaevi yapın" dediler! Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş teklif29 izlenme
Filistinli öğrenci Yusuf Barakat’tan gururlandıran dilek: "Keşke Filistin’in de Atatürk’ü olsaydı!"47 izlenme
Çiftçi borcunu ödeyemedi traktörler haczedildi!65 izlenme
Erdoğan, Sivas Katliamı sorumlusu Ahmet Turan Kılıç'ı affetti!205 izlenme
Dünya savaşın, ekonomi krizin eşiğinde, Erdoğan klarneti sordu !1128 izlenme
Motorine Zam Geldi! İşte Güncel Akaryakıt Fiyatları61 izlenme