Menzil cemaatinin Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde inşa edeceği yeni külliyenin temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Törene cemaat lideri Muhammed Saki Elhüseyni de katıldı. Bir süredir hafriyat ve zemin hazırlıklarının sürdürüldüğü alanda düzenlenen törene binlerce kişi katılırken, alandaki ve çevresindeki yoğunluk havadan görüntülendi.

Daha önce kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, yaklaşık 168 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan külliye, cemaatin Adıyaman ve İstanbul'daki yerleşkelerine eklenecek. Bölgede bir süredir iş makineleriyle hazırlık çalışmaları yürütülürken, temel atma töreniyle birlikte projenin inşaat aşamasına geçildi.

Törenin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi, 29 Ekim Kadınlar Derneği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Büro İş Sendikası, Eğitim-İş Sendikası, Genel Sağlık-İş Sendikası ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Bursa Şubesi ortak basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, Atatürk'ün “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözleri hatırlatılarak laik Cumhuriyetin korunması ve kamu yönetiminin dinî yapılanmaların etkisinden uzak tutulmasının önemi vurgulandı.

Yeniköy'deki tesisin Menzil yapılanmasının Marmara Bölgesi merkezi olarak tasarlandığı yönündeki iddiaların açıklığa kavuşturulması istenirken, projenin amacı ve kullanım kapsamı, arazi kullanım kararları, imar planları, yapı ruhsatları ve diğer izinlerin hangi hukuki gerekçelerle verildiği soruldu. STK'lar ayrıca projenin imar mevzuatına, çevre düzenlemelerine ve ilgili yasal hükümlere uygunluğunun hangi kurumlarca denetlendiğinin açıklanmasını talep etti.
Sözcü
Bir AKP klasiği! Temeli atılan baraj kayboldu!
Motorinin ardından benzine de zam geliyor!
Türk Tabipleri Birliği'nden korkutucu koronavirüs raporu! "Tsunami bizi bekliyor. En az 1 yıl daha aşı yok"
Erdoğan, 17 yıl önce verdiği sözü hâlâ yerine getirmedi
Sadece ön cephesinin bittiği ortaya çıkmıştı: Açılışını Erdoğan'ın yaptığı Defne Devlet Hastanesi'ni su bastı!
‘320 milyar metreküp gazla eksen değişmez’
Bunu söyleyen öğretmen! "Alevilerin yaptığı yemek yenmez"
Rizeli vatandaş: “Erdoğan’a bir daha kesinlikle oy vermem. O bize bir şey vermedi. Hemşehrim ama bir daha vermeyeceğim”
Verdiği sözü tutmadı: İşsizlere mülakat duvarı
'Yenidoğan Çetesi'ni çökerten cumhuriyet savcısını makamında tehdit etmişti: Mustafa Kemal Zengin'in ifadesi ortaya çıktı