Seçimlere bir yıldan az süre kala gözler, kamuoyu araştırma şirketlerinin anketlerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderliğini üstlendiği iktidar partisinin birçok ankette, özellikle Eylül 2021'den itibaren belirgin hale gelen ekonomik krizin de etkisiyle erime yaşadığı görülüyor.
Son olarak MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı' başlığıyla yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı.
2 bin 119 kişiyle, 1720 Eylül 2022 tarihlerinde 26 bölgeyi esas alan, 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemiyle yapılan ankette AKP'nin, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 30'un altında olduğu görüldü.
İktidar partisi, 2018 yılında yapılan genel seçimde oyların yüzde 42.56'sını alarak sandıktan birinci parti olarak çıkmıştı.
Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı MHP'de de durum farklı değil. Son genel seçimde yüzde 11.10 oranında oy alan partinin, MetroPOLL anketinde 7.9'a gerilediği görülüyor.
Söz konusu ankette ana muhalefet partisi CHP, kararsızlar dağıtılmadan önce aldığı yüzde 21.4 oyla 'ikinci parti' konumunda bulunuyor. Millet İttifakı'ndaki ortağı İYİ Parti ise 2018'de aldığı yüzde 9.96'lık oyun üstüne çıkmış; yüzde 10.5.
Birçok siyaset bilimci tarafından 'kilit parti' olarak adlandırılan HDP'nin de oylarını artırdığı görülüyor.
Son dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ısrarıyla açılan kapatma davasıyla uğraşan ve iktidar partisi temsilcileri tarafından sıklıkla hedef gösterilen parti, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 12 oranında oy alıyor.
HDP, dört yıl önce yapılan genel seçimde oyların yüzde 11.70'ini almıştı.
Söz konusu ankete katılanların yüzde 8'i, "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu üzerine "Kararsızım" yanıtını verdi.
'Protesto oy' ve 'cevap yok' yanıtları dahil edildiğinde herhangi bir partiye desteğini açıklamayanların oranı yüzde 13.8'e yükseldi.

Gerçek Gündem
Prof. Balcı'dan tarikatlara yönelik açıklama: ''1 milyon çocuk tarikatların elinde!''103 izlenme
Norveç'in başkenti Oslo'da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi öldü, 14 kişi yaralandı47 izlenme
AKP'li vekil MHP'ye oy verenlere köpek dedi!625 izlenme
İmamoğlu’ndan İstanbullulara flaş çağrı!123 izlenme
Düzceli köylünün AKP'ye isyanı 'Verdiğimiz oylar haram zıkkım olsun !'959 izlenme
AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu 'ihaleye fesat karıştırma' davasında beraat etti!30 izlenme
Rusya, 370 ton mandalinayı Türkiye'ye iade etti!104 izlenme
Polis müdahale etti! İnan Güney'in aile fotoğrafı belediye binasından kaldırıldı!30 izlenme
Erdoğan'ın planlarını değiştirecek anket: Rekor puan farkı!
Trump için Atatürk’ün emanetleri taşınacak
Alkol ve sigara yasaklarında Türkiye birinci oldu
Yine 29 Ekim yasağı! HKP Adana İl Örgütü'nün, Atatürk'ün büstüne çelenk koyma talebi Adana Valiliği tarafından reddedildi!