11 Temmuz'da PKK'nın Irak'ın Süleymaniye kentindeki Cesena Mağarası'nda 'silah bırakma' gösterisi düzenlemesinin ardından gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulacak komisyona çevrilirken, MHP'li Feti Yıldız'dan çözüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İstanbul milletvekili ve MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 'kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve yerine kayyum atanan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in açıklamalarını paylaşarak, Özer'in analizleri için övgü dolu yorumda bulundu.
Yıldız'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım şu şekilde:
"Prof. Dr. Ahmet Özer Mecliste kurulan Komisyonda tarihsel perspektifi anlatırken,
Türklerle Kürtlerin 1000 yıllık beraberliğinin 900 yılının Osmanlı Türk Devleti dönemine ait olduğunu söylemiş,
doğru söylemiş….
Osmanlı Türk Devleti’nin egemenlik alanında 60’tan fazla devlet vardı.
fiilen 45 devlete hükmetti.
Bu 45 devletin 27’si Asya,
13’ü Avrupa,
5’i de Afrika Kıtasındaydı.
Hoca yaşadığımız son 20 yılı da bir dönem saydığı için sayıyı 7’ye çıkarıyor
Bize göre tarihte 6 önemli kesişme noktası bulunmaktadır.
1 ) Malazgirt: AlparslanMervaniler
2. ) Çaldıran: Yavuz Sultan Selimİdris‘i Bitlis’i
3 ) CiziraBotan: II. Mahmut /Abdulmecit Bedirhan Bey
4) Erzincan : İkinci AbdülhamitHamidiye Alayları
5) Erzurum : Mustafa Kemal ve isyanlar dönemi.
6)Erbil/Hewler: ÖzalBarzani,Talabani
Kürtlerle Türklerin tarihte ilk beraberliği Malazgirt‘te gerçekleşmiştir.
Bizans imparatoru Romen Diyojen’e karşı savaşa tutuşmadan önce Selçuklu Sultanı Alpaslan Gazi ünlü Veziri büyük devlet adamı Nizamülmülk’ü Silvan ilçesinde yaşayan Mervani Kürt Beyi Nizamettin’e göndermiş ve yardım almıştır.
Şimdi kardeşlik zamanı…"
Feti Yıldız'ın açıklamalarını alıntılayan Özer, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Sn. Feti Yıldız’ın çalışmalarıma atıfla yaptığı Türklerle Kürtlerin tarihsel beraberliği ve kardeşlik vurgusu içinden geçtiğimiz süreçte önemlidir.
Şimdi kucaklaşma zamanıdır.
Bu denli önemli bir süreçten geçerken demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işletilmesi, hukukun tarafsız ve bağımsız bir biçimde işlemesi hem iç barış hem de ülkemizin aydınlık geleceği için elzemdir.
Bu anlamda MHP’nin hukukçu kurmayı Sn. Feti Yıldız’ın bugünki yargılama süreçleri için daha önce yaptığı değerlendirmelerin, ülkemizdeki yargı güvenliği için önemli olduğu kadar yargıya güvenin tesisi için de çok önemli olduğunu belirtmek isterim.
Son olarak söylemek isterim ki; barış huzuru da refahı da beraberinde getirir.
Özgürlüğüme kavuşmak dahi bu temennimin yanında bir teferruat olarak kalır."

30 Ekim 2024'te İstanbul'da gözaltına alınan ve 4 Kasım'da tutuklanan CHP Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yarın Silivri F Tipi Cezaevi kampüsünde sabah 10’da tutuklu bulunduğu 'kent uzlaşısı' davası kapsamında ikinci duruşmasına çıkacak.
Sözcü
Üst düzey ismin eşi FETÖ'den gözaltına alındı, gizleniyor iddiası!260 izlenme
İnşaatı yarım kalan müteahhidi devlet kurtaracak!194 izlenme
Yavuz Bingöl’ün dönüşümü: 'Baskıyla yönetemez'den 'Tillahına kadar Erdoğancıyım'a!145 izlenme
Erzurum'da kar altında ucuz et kuyruğu... "Beyefendi sizi polise şikayet edeceğim. Hakkınız var mı bizi çekmeye. Utanmıyor musunuz bizi çekmeye"46 izlenme
Reyhanlı’ya bir roketli saldırı daha!239 izlenme
Güvendikleri ve görmek istedikleri gençlik bu !1936 izlenme
Her okulda mescit açılacak!108 izlenme
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında bir tutuklama daha32 izlenme
İBB'den konut krizi uyarısı: ‘Konut krizi bekamızı etkileyecek bir insani krize dönüşmek üzere’
Buğday ithal edip tarlalara TOKİ dikiyorlar!
Motorine bir büyük zam daha!
'Masaya oturabiliriz' dedikleri Taliban, muharip birlikleri ve intihar bombacıları ile geçit töreni düzenledi!